Kellogg Management School introduceert mondiale cursusvereiste

02/08/2007 04:59


EVANSTON, Illinois, August 2 /PRNewswire/ --
De Kellogg Management School aan de Northwestern Universiteit, kondigde vandaag de invoering aan van een mondiale cursusvereiste, benodigd voor de MBA studie.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070801/DCW067LOGO )

Deze vereiste wordt officieel van kracht in juni 2008 voor studenten in het fulltime MBA-programma. Met deze verhoging van de drempel onderstreept Kellogg School zijn toewijding aan het creëren van wereldleiders die creatieve oplossingen bedenken voor bedrijfsuitdagingen en die eensgezindheid creëren tussen uiteenlopende groepen. Om de nieuwe vereiste te vervullen, kunnen studenten cursussen volgen als Interculturele Onderhandelingen, Internationale Financiering, Internationale Marketing, Internationale Bedrijfsstrategiën of Mondiale Initiatieven in Management.

"Het is tegenwoordig van uiterst belang dat studenten niet slechts de gecompliceerdheid van onze wereldcultuur in theorie begrijpen, maar dat ze ook de mogelijkheid krijgen om de lessen in een praktijk situatie toe te passen," zei Dipak C. Jain, decaan van de Kellogg Management School. "Door de mondiale vereisten voor de cursus wordt dit belangrijke doel bereikt en tevens blijkt hieruit de toewijding van onze school tot het creëren van leiders die zich goed thuis voelen in het uitdagende bedrijfslandschap."

Naast de mondiale cursusvereiste, kent Kellogg School een aantal reeds bestaande initiatieven die mondiale bedrijfsperspectieven en het leren door ervaring stimuleren. Zoals bijvoorbeeld de cursus Mondiale Initiatieven in Management (GIM) die is ontwikkeld in 1989. Het is een populaire academische cursus, waarin 10 weken van lesgeven worden afgewisseld met twee weken van rigoureus veldonderzoek in één van een aantal beschikbare landen. Meer dan 500 studenten van Kellogg School hebben in de lente van 2007 aan de cursus deelgenomen. Begin juni 2008, zal GIM voldoen aan de mondiale cursusvereiste van Kellogg School.

"Aan de wereldtop van bedrijfsscholen is duidelijk een trend ontstaan van het introduceren van mondiale initiatieven met een praktisch tintje," zei professor Torben G. Andersen, directeur van het Kellogg programma Internationale Zaken & Markten. "Kellogg heeft deze aanpak reeds lange tijd geadopteerd en blijft een leider in het aanbieden van leermogelijkheden door ervaring die in de toekomst geboden worden op een groeiend aantal uiteenlopende internationale cursussen."

Over de Kellogg Management School aan de Northwestern Universiteit De Kellogg Management School aan de Northwestern Universiteit is opgericht in 1908 en staat alom bekend als een wereldleider in academisch bedrijfsonderwijs. De school, gevestigd in de omgeving van Chicago, heeft een vermaarde faculteit gebaseerd op onderzoek, en MBA-studenten van over de hele wereld. De academische portefeuille van Kellogg School, komt met de MBA programma's voor fulltime, deeltijd en uitvoerende MBA-programma's en het Uitvoerend Onderwijs Programma, waarvoor geen academische titel behaald kan worden. De school biedt drie gedeelde titelprogramma's: de JD-MBA, MD-MBA en de Master of Management en Productie (MBA-MEM). Verder biedt de Kellogg Management School een Uitvoerend MBA Programma in Miami en zijn er allianties met bedrijfsscholen in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Canada. Meer informatie vindt u op http://www.kellogg.northwestern.edu.

Web site: http://www.kellogg.northwestern.edu
Meg Washburn van Kellogg Management School aan de Northwestern Universiteit, +1-847-491-5446, m-washburn@kellogg.northwestern.edu; Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20070801/DCW067LOGO, AP Sla Op: http://photoarchive.ap.org, PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com