Amsterdam, 2 augustus 2007

PERSBERICHT

CORPORATE EXPRESS RESULTATEN KW2 2007

VERKOOP ASAP SOFTWARE DOET FOCUS OP OFFICE PRODUCTS VERDER TOENEMEN

Netto-omzet stijgt 4,9% bij gelijke koersen naar EUR 1.605 miljoen Autonome omzetgroei +3%, OP Noord-Amerika -3%, OP Europa +5%, OP Australië +5% Nettoresultaat EUR 17,7 miljoen, EPS* EUR 0,13 (Kw2 2006 EUR 0,17) Toegenomen focus op office products: verkoop ASAP Software voor USD 340 miljoen aan Dell en acquisitie Canadese Davenport Office
Jay Mutschler benoemd tot nieuwe president Corporate Express VS per 1 augustus

FINANCIËLE KERNCIJFERS
Bedragen in miljoenen euro KW2 2007 KW2 2006 in EUR bij gelijke koersen Netto-omzet 1.605,3 1.586,8 1,2% 4,9% Brutobijdrage 475,2 461,3 3,0% 6,5% Bedrijfsresultaat 54,7 64,5 (15,3%) (13,1%) Nettoresultaat 17,7 25,0 Nettoresultaat per aandeel (in euro) 0,10 0,14

REACTIE VAN DE VOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR
In zijn commentaar op het tweede kwartaal van 2007 zei Frans Koffrie, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Corporate Express: "De office products industrie heeft in de Verenigde Staten duidelijk te kampen met een moeilijke markt. De zwakke economische omstandigheden in deze markt hebben onze omzet en bedrijfsresultaat negatief beïnvloed. De aandacht van ons management is gericht op het aanpassen van onze Amerikaanse organisatie om de toenemende concurrentiedruk het hoofd te bieden en onze resultaten te verbeteren. Gestage vooruitgang wordt geboekt met het stroomlijnen van onze operaties en wij zijn bezig met het identificeren van mogelijkheden om onze kostenbasis te verlagen, met name in niet-verkoop gerelateerde gebieden. Wij zijn terughoudend aangaande de Amerikaanse marktontwikkeling voor de rest van het jaar. Wel verwachten wij, dat ons Noord-Amerikaanse bedrijf voor het einde van het jaar een omzetontwikkeling zal realiseren in lijn met de markt. Wij zijn verheugd de benoeming te kunnen aankondigen van Jay Mutschler als president Corporate Express VS.

Onze Office Products Divisies in Europa en Australië deden het goed en lieten beide een autonome groei van 5% zien. In Europa liet het MKB-segment bovengemiddelde groei zien. ATG en onze merchandising initiatieven droegen bij aan een verbetering van het bedrijfsresultaat in vergelijking met vorig jaar. Onze activiteiten in Australië lieten een goede autonome groei zien in facilitaire producten en een positief effect door de toevoeging van Educational Experience. Dit resulteerde in voortgaande goede resultaatontwikkeling.

De desinvestering van ASAP Software is een belangrijke volgende stap om onze focus op onze kernactiviteit als totaalleverancier van kantoorproducten en -diensten te versterken. De overname van Davenport Office versterkt onze positie verder in Canada.

Er moeten belangrijke stappen worden gezet met betrekking tot de operationele ontwikkeling van onze organisatie en de snel veranderende marktomstandigheden. Zoals eind juni aangekondigd, bevinden wij ons sinds maart 2007 in een strategische heroriëntatie, waarvan de resultaten eind september bekendgemaakt worden."


* EPS is winst per aandeel voor fair value-aanpassingen, afschrijving immateriële activa en speciale posten.

ACQUISITIES EN DESINVESTERINGEN
ASAP Software wordt verkocht aan Dell Inc voor USD 340 miljoen, een omzet-multiple van 0,34 keer de omzet over de laatste twaalf maanden (LTM-basis) en een EBITDA-multiple van 8,9 keer (op LTM-basis). De opbrengst wordt aangewend voor schuldreductie. ASAP Software wordt samengevoegd met de softwaretak van Dell, waardoor een vooraanstaande aanbieder van softwareoplossingen en softwarelicenties ontstaat.

Een overeenkomst is getekend tot koop van de aandelen van het Canadese Davenport Office. Het bedrijf is in Canada een vooraanstaande leverancier van kantoorartikelen en -meubilair met een omzet van circa CAD 71 miljoen.

De verkoop van ASAP Software en de overname van Davenport Office zijn logische stappen in ons voortgaande streven om een leidende totaalleverancier van kantoorproducten en -diensten te worden op wereldschaal.

OPERATIONELE ONTWIKKELINGEN
Op jaarbasis berekend bedroeg de wereldwijde omzet via eCommerce bijna EUR 2,5 miljard. In Noord-Amerika wordt bijna 80% van alle kantoorproducten via eCommerce besteld. In Australië wordt bijna driekwart van alle orders via elektronische weg afgehandeld. Ook in Europa ligt de eCommerce omzet voor kantoorartikelen rond deze niveaus.

Corporate Express heeft een eigen, permanente lokale inkooporganisatie gevestigd in Hongkong en Shenzhen (China). De rechtstreekse inkoop van kantoorartikelen van Aziatische fabrikanten heeft de groei in eigenmerkartikelen van Corporate Express bevorderd. Deze inkoopstrategie zal onze bedrijfsactiviteit wereldwijd ondersteunen. Wij zijn zo in staat onze operaties efficiënter te laten verlopen, de logistieke keten beter te beheersen en de inkoopkosten te reduceren wat tastbare voordelen oplevert voor onze klanten in Noord-Amerika, Europa en Australië.

FINANCIËLE RESULTATEN
De netto-omzet steeg met 1,2% naar EUR 1.605 miljoen. Bij gelijke koersen steeg de netto-omzet met 4,9%, waarbij de zwakke koers van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro het grootste effect had. De autonome groei bedroeg 3%. Office Products Noord-Amerika rapporteerde een autonome groei van -3%, Office Products Europa +5% en Office Products Australië +5%. Printing Systems boekte een autonome omzetstijging van 8% en ASAP Software 12%.

De brutobijdrage bedroeg EUR 475,2 miljoen, een toename van 6,5% bij gelijke koersen. Bij zowel Office Products Europa als Office Products Australië steeg de brutobijdrage meer dan de omzet, geholpen door initiatieven op het gebied van merchandising en de bijdrage van acquisities zoals die van ATG en Educational Experience. Office Products Noord-Amerika had te maken met een concurrerende markt en lagere verkoopvolumes, wat resulteerde in lagere leverancierskortingen.

Het bedrijfsresultaat bedroeg EUR 54,7 miljoen, een daling van 13,1% bij gelijke koersen. Office Products Europa, Office Products Australië en Printing Systems lieten een gezonde stijging zien, terwijl Office Products Noord-Amerika en ASAP Software een lager bedrijfsresultaat boekten. De afschrijving op overige immateriële activa bedroeg EUR 3,1 miljoen, tegen EUR 0,5 miljoen in het tweede kwartaal van 2006.

2/15

In het tweede kwartaal bedroeg de EBITDA-marge (exclusief speciale posten) voor global office products, op basis van een vier-kwartalen voortschrijdend gemiddelde, 6,0% tegen 6,3% in het eerste kwartaal van 2007.

Het nettoresultaat bedroeg EUR 17,7 miljoen. EPS bedroeg EUR 0,10 tegen EUR 0,14 in het tweede kwartaal van 2006. Exclusief fair value-aanpassingen, de afschrijving op immateriële activa en speciale posten bedroeg de winst per aandeel EUR 0,13 (eerste kwartaal van 2006: EUR 0,17).

Persconferentie en Bijeenkomst analisten & beleggers In hotel `The Grand' in Amsterdam zal om 10.00 uur CET een persconferentie worden gehouden.

De conferentie voor analisten en beleggers zal om 12.00 uur CET beginnen. Via een live video webcast kan de conferentie worden gevolgd op www.cexpgroup.com. Hier zijn ook de PowerPoint presentatie en een Podcast te vinden met een uitgebreidere toelichting op de resultaten. Ook is het mogelijk de conferentie voor analisten te volgen via telefoonnummer
+31 (0) 20 707 5507.

Voor meer informatie
Analisten / beleggers: Carl Hoyer Telefoon: +31 (0)20 651 10 42 carl.hoyer@cexpgroup.com Pers: Corporate Communications Telefoon: +31 (0)20 651 10 19 corp.comm@cexpgroup.com


---

3/15

OFFICE PRODUCTS NOORD-AMERIKA

Bedragen in miljoenen euro KW2 2007 KW2 2006 in EUR bij gelijke koersen Netto-omzet 733,1 793,3 (7,6%) (1,1%) Autonome groei (3%) Brutobijdrage 237,7 265,9 (10,6%) (4,4%) Bedrijfsresultaat 18,7 33,3 (43,8%) (40,0%) Gemiddeld geïnvesteerd vermogen1 546,9 556,9 (1,8%) 5,1%) Brutobijdrage / netto-omzet 32,4% 33,5% Bedrijfsresultaat²/ netto-omzet 2,9% 5,0% Bedrijfsresultaat²/ gem. geïnvesteerd vermogen 15,8% 28,4%
1 Gemiddeld geïnvesteerd vermogen is exclusief goodwill. 2 Exclusief speciale posten (zie ook de opmerkingen onder `Basis of presentation').
Office Products Noord-Amerika rapporteerde een omzetdaling van 1,1% bij gelijke koersen. De autonome groei bedroeg -3%, vergeleken met -1% in het eerste kwartaal van 2007. De aanhoudend zwakke economische omstandigheden en de toegenomen prijsconcurrentie hadden een negatieve invloed op het bedrijfsresultaat in de VS. Onze kantoormeubelactiviteiten zagen voortgaande zwakke verkopen, omdat klanten terughoudender zijn in hun uitgaven voor discretionaire artikelen. Wij zijn terughoudend aangaande de Amerikaanse marktontwikkeling voor de rest van het jaar, desalniettemin verwachten wij, dat onze Noord Amerikaanse bedrijf een omzetontwikkeling zal realiseren in lijn met de markt voor het einde van het jaar.

De aanstelling is aangekondigd van Jay Mutschler, met ingang van 1 augustus, als president van Corporate Express VS, rapporterend aan de Raad van Bestuur. Zijn uitgebreide operationele ervaring en persoonlijke karaktereigenschappen maken hem de aangewezen persoon om leiding te geven aan onze Amerikaanse organisatie. Jay Mutschler was tot nu COO van Corporate Express VS.

Gestage vooruitgang wordt geboekt met het stroomlijnen van onze activiteiten, met als doel een meer klantgerichte en verkoopgerichte onderneming te worden, terwijl wij ons voortdurend aanpassen aan de veranderende, concurrerende marktomstandigheden. Dit houdt in het verder verbeteren van de serviceniveaus van ons Customer Experience Centre en het continue werven van geschikt verkooppersoneel. Wij zijn bezig met het identificeren van mogelijkheden om onze kostenbasis te verlagen, met name in niet-verkoop gerelateerde gebieden. Een aantal verbeteringen in onze IT systemen is in ontwikkeling. Deze zullen na voltooiing begin 2008 bijdragen aan een betere performance en lagere kosten.

Een overeenkomst tot koop van de aandelen werd getekend voor de overname van het Canadese Davenport Office met een omzet van circa CAD 71 miljoen. Het bedrijf is een vooraanstaande leverancier van kantoorartikelen en -meubilair in Canada. De overname zal naar verwachting binnen ongeveer een maand zijn afgerond.

De brutobijdrage daalde met 4,4% bij gelijke koersen tot EUR 237,7 miljoen. De daling van de marges was mede een gevolg van het feit dat het moeilijk was om prijsverhogingen van leveranciers volledig door te berekenen aan de klanten, lagere leverancierskortingen als gevolg van lagere volumes in office-productsactiviteiten en toenemende concurrentie. Dit kon niet volledig worden gecompenseerd door een toename van de omzet van onze eigenmerkartikelen en ons voorkeursleveranciersinitiatief. Eigenmerkartikelen vertegenwoordigen 31% van de omzet, geholpen door het succes van een brede reeks van schrijfbenodigdheden en discretionaire artikelen zoals white boards.
4/15

Met ingang van het eerste kwartaal van 2007 worden frankeerkosten die wij vergoed krijgen van onze klanten, en die gerelateerd zijn aan onze mailingactiviteiten van onze document en print management business, op brutobasis in plaats van nettobasis verantwoord. Als gevolg hiervan namen omzet, brutobijdrage en operationele kosten in het tweede kwartaal met USD 5,1 miljoen toe zonder dat dit invloed had op het bedrijfsresultaat.

Per juni zijn in totaal 25 logistieke centra in de VS operationeel om onze activiteiten in de kantoorartikelenmarkt te ondersteunen. Hiernaast heeft Corporate Express VS in juli aangekondigd, dat vier centra worden samengevoegd tot twee nieuwe distributiecentra met een hogere capaciteit en de allermodernste technologie. Deze plannen zullen voor het einde van het jaar zijn afgerond.

Het bedrijfsresultaat bedroeg EUR 18,7 miljoen. Exclusief speciale posten stegen de operationele kosten met 2,1% bij gelijke koersen, met name door de gestegen personeelskosten en overige operationele kosten ter ondersteuning van het hoge serviceniveau dat wij onze klanten bieden. De speciale posten bedroegen EUR 2,6 miljoen samenhangend met personeelsreducties in het hoofdkantoor in de VS en met onze logistieke infrastructuur in de VS.

OFFICE PRODUCTS EUROPA

Bedragen in miljoenen euro KW2 2007 KW2 2006 in EUR bij gelijke koersen Netto-omzet 301,8 219,7 37,3% 37,9% Autonome groei 5% Brutobijdrage 100,0 66,8 49,6% 50,4% Bedrijfsresultaat 4,9 0,6 768,8% 782,7% Gemiddeld geïnvesteerd vermogen1 195,1 134,4 45,1% 45,8% Brutobijdrage / netto-omzet 33,1% 30,4% Bedrijfsresultaat / netto-omzet 1,6% 0,3% Bedrijfsresultaat / gem. geïnvesteerd vermogen' 15,0% 1,6%
1 Gemiddeld geïnvesteerd vermogen is exclusief goodwill. De netto-omzet nam toe met 37,9% bij gelijke koersen tot EUR 301,8 miljoen. De autonome groei bedroeg 5% met bovengemiddelde groei in het MKB-segment. De marktomstandigheden zijn over het algemeen gunstig, met een groeiende werkgelegenheid en gunstige economische condities. De sterkste omzetgroei werd behaald in de Scandinavische landen, Groot-Brittannië en Frankrijk. De omzet in facilitaire producten steeg opnieuw sterk. De omzet in het strategische accounts segment liet eveneens een gezonde groei zien.

De brutobijdrage nam toe met 50,4% bij gelijke koersen tot EUR 100,0 miljoen. De brutobijdrage als percentage van de omzet steeg naar 33,1%, mede als gevolg van de acquisitie van ATG en het aanhoudende succes van de pan-Europese merchandising-activiteiten.

Het bedrijfsresultaat bedroeg EUR 4,9 miljoen, een duidelijke verbetering ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. Een substantieel deel van deze stijging is te danken aan de verbetering van de brutobijdrage in Duitsland en goede resultaten in Groot-Brittannië. Exclusief de afschrijving op immateriële activa - ten bedrage van EUR 2,4 miljoen in Kw2 2007 en nihil in Kw2 2006 - bedroeg het bedrijfsresultaat EUR 7,3 miljoen, een operationele marge van 2,4%.

Voor 2007 wordt voortgaande autonome omzetgroei verwacht voor Office Products Europa, gedreven door onze strategische initiatieven en ondersteund door gunstige macro-economische omstandigheden. Hogere verkopen, de inspanningen op het gebied van centralisatie en merchandising en de integratie 5/15

van ATG moeten resulteren in een aanzienlijk hogere omzet en hoger bedrijfsresultaat.

OFFICE PRODUCTS AUSTRALIË

Bedragen in miljoenen euro KW2 2007 KW2 2006 in EUR bij gelijke koersen Netto-omzet 207,0 183,5 12,9% 9,1% Autonome groei 5% Brutobijdrage 66,9 57,8 15,8% 11,9% Bedrijfsresultaat 18,0 16,2 10,9% 7,5% Gemiddeld geïnvesteerd vermogen1 82,3 70,2 17,3% 12,7% Brutobijdrage / netto-omzet 32,3% 31,5% Bedrijfsresultaat / netto-omzet 8,7% 8,8% Bedrijfsresultaat / gem. geïnvesteerd vermogen' 88,9% 93,4%
1 Gemiddeld geïnvesteerd vermogen is exclusief goodwill

De omzet steeg met 9,1% bij gelijke koersen naar EUR 207 miljoen, dankzij een gezonde groei in facilitaire producten en de bijdrage van Educational Experience. Onze positie in de onderwijssector hebben wij verder verbeterd door de overname van Raeco, een leverancier van specifieke en educatieve materialen voor bibliotheken met een jaarlijkse omzet van AUD 16 miljoen.

De brutobijdrage steeg met 11,9% naar EUR 66,9 miljoen, wat een brutobijdrage als percentage van de omzet van 32,3% (tweede kwartaal van 2006: 31,5%) vertegenwoordigt. Het bedrijfsresultaat steeg met 7,5% bij gelijke koersen naar EUR 18,0 miljoen. In de tweede helft van 2008 wordt in New South Wales een nieuw en geavanceerd distributiecentrum in gebruik genomen, waarin zes bestaande vestigingen worden samengevoegd.

Office Products Australië richt zich op een aantal initiatieven ter vergroting van de winst, variërend van het verder benutten van haar unieke totaalleveranciers-model die tot verdere autonome groei moet leiden, het benutten van de acquisitiestrategie en een sterke focus op efficiency verbeteringen.

ASAP SOFTWARE

Bedragen in miljoenen euro KW2 2007 KW2 2006 in EUR bij gelijke koersen Netto-omzet 217,0 253,5 (14,4%) (9,3%) Autonome groei 12% Brutobijdrage 24,2 25,8 (6,3%) (0,7%) Bedrijfsresultaat 9,8 11,2 (12,2%) (6,6%) Gemiddeld geïnvesteerd vermogen1 41,9 27,7 51,1% 59,1% Brutobijdrage / netto-omzet 11,1% 10,2% Bedrijfsresultaat/ netto-omzet 4,5% 4,4% Bedrijfsresultaat/ gem. geïnvesteerd vermogen' 93,3% 160,9%
1 Gemiddeld geïnvesteerd vermogen is exclusief goodwill

Een overeenkomst werd getekend met Dell voor de verkoop van ASAP Software voor USD 340 miljoen. Deze transactie wordt naar verwachting binnen 6-8 weken afgerond. De verkoopprijs vertegenwoordigt 0,34 maal de omzet in de laatste 12 maanden (LTM-basis) en 8,9 maal EBITDA (LTM-basis). ASAP Software behaalde op LTM-basis een omzet van USD 992 miljoen en een bedrijfsresultaat van USD 38 miljoen. Het samengaan van beide organisaties leidt tot één van 's werelds meest toonaangevende aanbieders van software-oplossingen en softwarelicenties. 6/15

De autonome omzetgroei bedroeg 12%. De omzet bedroeg EUR 217 miljoen, een daling van 9,3% bij gelijke koersen. Per 2007 heeft ASAP Software een verandering doorgevoerd in de wijze waarop de omzet uit contracten met de overheid worden verantwoord. Onder deze methode worden de omzet en de brutobijdrage samenhangend met deze contracten, gespreid over de looptijd van de contracten. Dit resulteerde in een afname van de omzet van USD 52 miljoen in het tweede kwartaal

De brutobijdrage bedroeg EUR 24,2 miljoen en het bedrijfsresultaat bedroeg EUR 9,8 miljoen.

PRINTING SYSTEMS

Bedragen in miljoenen euro KW2 2007 KW2 2006 in EUR Netto-omzet 146,3 136,8 7,0% Autonome groei 8% Brutobijdrage 46,5 45,0 3,2% Bedrijfsresultaat 7,0 5,8 20,2% Gemiddeld geïnvesteerd vermogen1 101,8 96,6 5,3% Brutobijdrage / netto-omzet 31,7% 32,9% Bedrijfsresultaat / netto-omzet 4,7% 4,2% Bedrijfsresultaat / gemiddeld geïnvesteerd vermogen ' 27,0% 24,2%
1 Gemiddeld geïnvesteerd vermogen is exclusief goodwill

Printing Systems rapporteerde opnieuw een goed kwartaal met een omzetstijging van 7,0%. De omzetgroei in de grafische industrie was hoofdzakelijk te danken aan de toegenomen verkoop van drukpersen, vooral in Italië en Spanje. Triple S was goed voor 33% van de totale grafische omzet. De orderontvangsten in het tweede kwartaal en de orderportefeuille aan het eind van het kwartaal lagen op het niveau van vorig jaar.

De brutobijdrage steeg met 3,2% naar EUR 46,5 miljoen, als gevolg van de relatief sterke groei in de verkoop van machines, welke een lagere relatieve marge hebben. De Veenman Groep realiseerde een licht hogere brutobijdrage als percentage van de omzet. Het bedrijfsresultaat steeg met 20% naar EUR 7,0 miljoen, dankzij een toegenomen brutobijdrage en goede kostenbeheersing. Voor het gehele jaar 2007 blijven wij optimistisch over een verdere groei van omzet en resultaat van Printing Systems.

CORPORATE
Het bedrijfsresultaat van "Corporate" bedroeg EUR 3,7 miljoen negatief (Kw2 2006: EUR 2,5 miljoen negatief). Dit is inclusief bedrijfskosten van EUR 8,3 miljoen (Kw2 2006: EUR 7,1 miljoen) voor "Holdings", speciale posten en de netto-financieringsopbrengst van toegezegde pensioenregelingen met betrekking tot niet-actieve leden. Een nettobijdrage van EUR 4,6 miljoen, in overeenstemming met het tweede kwartaal van vorig jaar is opgenomen voor het verwachte rendement op de beleggingen van het pensioenplan en de interest op de pensioenverplichtingen.

Voor 2007 verwachten we een nettobijdrage van ongeveer EUR 18 miljoen uit het verwachte rendement op de beleggingen van het pensioenplan en de interest op de pensioenverplichtingen. De bedrijfskosten voor "Holdings" zullen ongeveer EUR 33 miljoen bedragen.

SPECIALE POSTEN
Bij Office Products Noord Amerika werd voor EUR 2,6 miljoen aan kosten voor speciale posten geboekt, samenhangend met een personeelsreductie op het Amerikaanse hoofdkantoor en met de logistieke infrastructuur.
7/15

AFSCHRIJVINGEN MATERIËLE EN IMMATERIËLE VASTE ACTIVA EN INVESTERINGEN In het tweede kwartaal bedroegen de afschrijvingen op materiële vaste activa en software EUR 20,4 miljoen, afschrijvingen op overige immateriële vaste activa bedroegen EUR 3,1 miljoen en de netto- investeringen bedroegen EUR 26,1 miljoen.

Voor geheel 2007 zullen de investeringen naar verwachting ongeveer EUR 100 miljoen bedragen (2006: EUR 78,5 miljoen) en zullen de afschrijvingen rond EUR 90 miljoen bedragen (2006: EUR 93,9 miljoen). De afschrijvingen op overige immateriële vaste activa zullen naar verwachting EUR 12 miljoen bedragen (2006: EUR 5,2 miljoen).

BELASTINGEN
In het tweede kwartaal bedroegen de belastingen EUR 5,1 miljoen (Kw2 2006: EUR 10,4 miljoen). Het belastingeffect op de speciale posten bedroeg EUR 1,0 miljoen positief. De onderliggende belastingen bedroegen EUR 5,9 miljoen, exclusief fair value-aanpassingen, speciale posten, afschrijvingen overige immateriële activa en dividend op Preferente Aandelen A, leidend tot een effectieve belastingdruk van 16,2%. De belastingbetalingen over het tweede kwartaal bedroegen EUR 8,5 miljoen.

Voor het gehele jaar 2007 worden de belastinguitgaven geschat op ongeveer EUR 35 miljoen (2006: EUR 32,3 miljoen). De effectieve belastingdruk exclusief fair value-aanpassingen, speciale posten, afschrijvingen overig immateriële activa en dividend op Preferente Aandelen A, zal naar verwachting uitkomen rond 20% voor 2007 en op ongeveer 20-25% voor de middellange termijn.

KASSTROOM EN RENDEMENT OP GEÏNVESTEERD VERMOGEN (ROCE) De kasstroom uit operationele activiteiten bedroeg in het tweede kwartaal EUR 73,6 miljoen. Over de laatste 12 maanden bedroeg de kasstroom uit operationele activiteiten EUR 241,6 miljoen. Het gemiddelde werkkapitaal als percentage van de omzet (voortschrijdend gemiddeld over 4 kwartalen) staat dit kwartaal op 9,7% (Kw1 2007: 9,4%), als gevolg van hogere voorraadniveaus, deels structureel van karakter door toegenomen directe inkoop in Azië, deels incidenteel als gevolg van infrastructuurwijzigingen. Het rendement op geïnvesteerd vermogen (vóór goodwill en speciale posten) bedroeg 24,7% (Kw2 2006: 31,8%). Inclusief goodwill en speciale posten was dit 8,5% (Kw2 2006: 11,1%).

NETTO-RENTEDRAGENDE SCHULD, FINANCIËLE KOSTEN EN FAIR VALUE-AANPASSINGEN De netto-rentedragende schuld is toegenomen tot EUR 1.456 miljoen eind juni 2007 in vergelijking tot EUR 1.399 miljoen op 31 maart 2007. Deze stijging is voornamelijk het gevolg van de succesvol verlopen inkoop van aandelen ter waarde van AUD 90 miljoen in Australië, welke in april is afgerond. Daarnaast is een bedrag van EUR 21,3 miljoen (2006: EUR 11,5 miljoen) aan dividend uitbetaald op gewone aandelen en EUR 11,2 miljoen (2006: EUR 11,2 miljoen) op Preferente aandelen A. als gevolg van het translatie-effect door de waardedaling van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro nam de netto-rentedragende af met EUR 3,2 miljoen schuld in het tweede kwartaal. De leverage- ratio (netto-rentedragende schuld exclusief Preferente Aandelen A en financierende kosten gedeeld door EBITDA) was 3,7 keer tegenover 3,5 keer in het voorgaande kwartaal.

De Senior Credit Facility is aangepast voor een verhoging van de leverage-ratio en een 0,25% hogere marge op de leningen.

In juli liepen de Medium Term Notes af van ons securitisatieprogramma. De terugbetaling is gefinancierd door middel van de uitgifte van Commercial Paper, welke wordt gedekt door gesecuriseerde debiteuren en ondersteund door een additionele drie-jaars liquiditeitsfaciliteit. 8/15

In het tweede kwartaal bedroegen de netto-financieringskosten EUR 27,7 miljoen (Kw2 2006: EUR 25,0 miljoen). Van deze kosten was EUR 2,8 miljoen gerelateerd aan het dividend op Preferente Aandelen A. De cash interest bedroeg EUR 21,0 miljoen (Kw2 2006: EUR 17,5 miljoen) en de non- cash interest bedroeg EUR 2,7 miljoen (Kw2 2006: EUR 2,2 miljoen)

Wij voorzien voor het hele jaar 2007 cash interestkosten (inclusief het dividend op Preferente Aandelen A) van ongeveer EUR 95 miljoen (2006: EUR 81,6 miljoen). De totale impact van de fair value-aanpassingen, na aftrek van de belastingen bedroeg in dit kwartaal EUR 1,4 miljoen negatief (Kw2 2006: EUR 2,6 miljoen negatief).

Financiële kalender
Bijeenkomst analisten & investeerders: 12-13 september 2007 Publicatie resultaten derde kwartaal 2007: dinsdag 6 november 2007 Publicatie resultaten vierde kwartaal 2007: vrijdag 22 februari 2008 Algemene Vergadering van Aandeelhouders: dinsdag 8 april 2008

Voor additionele informatie
Analisten / beleggers: Carl Hoyer Telefoon: +31 (0)20 651 10 42 carl.hoyer@cexpgroup.com Pers: Corporate Communications Telefoon: +31 (0)20 651 10 19 corpcomm@cexpgroup.com Safe Harbour Statement
Statements included in this press release, which are not historical facts are forward-looking statements made pursuant to the safe harbour provisions of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995 and the Securities Exchange Act of 1934. Such forward-looking statements are made based upon management's expectations and beliefs concerning future events impacting Corporate Express and therefore involve a number of uncertainties and risks, including, but not limited to industry conditions, changes in product supply, pricing and customer demand, competition, risks in integrating new businesses, currency fluctuations, and the other risks described from time to time in the Company's filings with the US Securities and Exchange Commission, including the Company's Annual Report on Form 20-F filed with the Securities and Exchange Commission on March 9, 2007. As a result, the actual results of operations or financial conditions of the Company could differ materially from those expressed or implied in such forward-looking statements. Shareholders and other readers are cautioned not to place undue reliance on these forward-looking statements, which speak only as of the date on which they are made. The Company undertakes no obligation to update publicly or revise any forward-looking statements.

Basis of Presentation

· The financial information presented is unaudited.
· Details of our IFRS-based accounting principles are included in the Annual Report 2006, which is available on our website, www.cexpgroup.com

· Neither depreciation nor amortisation is allocated to `Purchase value trade goods sold'.
· Changes in the fair value relate mostly to exchange results due to translation of long-term internal and external borrowings.

· During the course of a year, certain events take place that may be infrequent or of a size (such as restructuring, refinancing activities, impairments) that reporting the impact on the financial performance separately as special items provides the opportunity to give a more operationally oriented view on the (underlying) results of the business.
· Non-GAAP measures: figures are also presented excluding changes in fair values, amortisation of intangibles, and special items. Corporate Express regards these figures as key performance indicators increasing the transparency of the reporting.

· Organic growth rates exclude all factors that disturb a like-for-like comparison, such as: currency exchange rate movements, acquisitions, divestments, variations in the number of working days and any movements between gross- based sales and net-based sales for similar activities from a customer perspective (`imputed sales'). We use `organic' sales analysis in conjunction with constant exchange rates analysis, to give a measure of the underlying year-on-year growth.
9/15

CONSOLIDATED INCOME STATEMENT 2nd quarter January - June in millions of euro 2007 2006 2007 2006 Net sales 1,605.3 1,586.8 3,194.6 3,120.6 Purchase value trade goods sold (1,130.1) (1,125.5) (2,227.3) (2,186.8) Gross contribution 475.2 461.3 967.3 933.8 Operating costs (397.0) (373.4) (810.1) (772.0) Depreciation PP&E and Software (20.4) (22.9) (43.2) (48.2) Amortisation other intangibles (3.1) (0.5) (6.1) (1.0) Operating result (EBIT) 54.7 64.5 107.9 112.6 Net financing costs * (27.7) (25.0) (55.0) (47.7) Result before profit tax 27.0 39.6 53.0 64.9 Profit tax (5.1) (10.4) (10.8) (14.2) Other financial results (4.2) (4.2) (8.6) (1.3) Net result 17.7 25.0 33.5 49.5

Net result 17.7 25.0 33.5 49.5 Special items (net of tax) 1.4 2.4 7.5 10.6 Net result excluding special items 19.1 27.4 41.0 60.1 Amortisation other intangibles 3.1 0.5 6.1 1.0 Fair value changes net of tax 1.4 2.6 2.3 3.2 Net result excluding changes in fair values, special items and amortisation intangibles 23.6 30.5 49.4 64.2


* Net financing costs

-Cash interest (21.0) (17.5) (42.0) (35.0)
-Dividend preference shares (2.8) (2.8) (5.6) (5.6)
-Non-cash interest (incl. Amortisation fees) (2.7) (2.2) (5.4) (4.4)
-Fair value changes (1.3) (2.4) (1.9) (2.8) Net financing costs (27.7) (25.0) (55.0) (47.7)

OPERATIONAL RATIOS 2nd quarter January ­ June Gross contribution as a % of net sales 29.6% 29.1% 30.3% 29.9% EBIT as a % of net sales 3.4% 4.1% 3.4% 3.6% EBIT before special items as a % of net sales 3.6% 4.4% 3.7% 4.6%

EARNINGS PER SHARE (BASIC) 2nd quarter January ­ June 2007 2006 2007 2006 Average number of ordinary shares (x 1,000) 182,389 180,075 181,672 179,421

Per ordinary share (in euro)
Net result 0.10 0.14 0.18 0.28 Net result excluding changes in fair values, amortisation intangibles and special items 0.13 0.17 0.27 0.36

Number of shares at balance sheet date (x 1,000) 182,666 180,623

RECONCILIATION SPECIAL ITEMS / FAIR VALUE
CHANGES AND AMORTISATION INTANGIBLES Q2 Special Amortisation Fair value Reported items intangibles changes Underlying Operating result (EBIT) 54.7 (2.4) (3.1) 0.0 60.2 Net financing costs (27.7) 0.0 0.0 (1.3) (26.5) Result before profit tax 27.0 (2.4) (3.1) (1.3) 33.7 Profit tax (5.1) 1.0 0.0 (0.1) (5.9) Other financial results (4.2) 0.0 0.0 0.0 (4.2) Net result 17.7 (1.4) (3.1) (1.4) 23.6

10/15

CONSOLIDATED CASH FLOW STATEMENT 2nd quarter January ­ June in millions of euro 2007 2006 2007 2006 EBIT 54.7 64.5 107.9 112.6 Depreciation PP&E and amortisation intangibles 23.5 23.4 49.8 49.2 Share based employee benefits 2.3 2.0 4.7 3.4 Additions to / (release of) provisions (2.5) (6.6) (1.0) 10.0 Non-cash adjustments EBIT 23.3 18.8 53.5 62.6
- (Increase) / decrease in inventories (2.8) (10.4) (11.2) (25.9)
- (Increase) / decrease in trade receivables (70.8) (93.6) (116.3) (46.3)
- Increase / (decrease) in trade payables 106.0 109.5 45.8 (3.7)
- (Increase) / decrease in other receivables and liabilities (25.3) (4.7) (26.9) (55.8) (Increase) / decrease in working capital 7.2 0.8 (108.5) (131.7) Payments for defined benefit plans (2.5) (2.0) (4.9) (5.0) Profit tax paid (8.5) (12.6) (18.6) (20.7) Other operational payments (including restructuring) (0.5) (5.2) (10.6) (8.5) Cash flow from operational activities 73.6 64.3 18.8 9.4

Investments in PP&E and software (26.1) (17.5) (49.6) (35.4) Acquisitions, integration and divestments (1.7) (25.0) (4.6) (27.9) Cash flow available for financing activities 45.8 21.7 (35.4) (53.9)

Interest paid (18.3) (14.1) (42.5) (33.5) Dividend Preference Shares A (11.2) (11.1) (11.2) (11.1) Financing fees paid 0.0 (0.0) (0.1) (0.1) Shares issued (0.0) 0.1 0.3 0.1 Dividend on ordinary shares paid (21.3) (11.5) (21.3) (11.5) Payments minority shareholders (55.5) 0.1 (62.0) (5.0) Change in non-current financing 67.7 (3.3) 130.5 37.3 Cash flow from financing activities (38.6) (39.9) (6.2) (23.8)

Net cash flow (change in current financing) 7.2 (18.2) (41.5) (77.7)

FINANCIAL RATIOS 30 June 31 December 2007 2006 2006 Interest cover (4 quarterly rolling)

- EBITDA / cash interest 4.5 4.8 5.0 Cash interest excludes dividend preference shares

Leverage ratio

- Net-interest-bearing debt / EBITDA 3.7 3.0 3.2 Net-interest-bearing debt excludes preference shares and financing fees

Solvency:

- Group equity in % of total assets 34% 38% 37%
- Net-interest-bearing debt in % of group equity 98% 78% 85%

EXCHANGE RATES 2nd quarter January ­ June 2007 2006 2007 2006 Euro versus US$, average rate 1.35 1.26 1.33 1.23 Euro versus US$, end rate 1.35 1.27 Euro versus Aus$, average rate 1.62 1.68 1.64 1.65 Euro versus Aus$, end rate 1.59 1.71

11/15

CONSOLIDATED BALANCE SHEET 30 June 31 December in millions of euro 2007 2006 2006 Non-current assets
Goodwill 1,526.3 1,427.4 1,530.9 Other intangible assets 78.0 7.5 82.2 Property, plant & equipment and Software 328.6 306.0 324.3 Pre-paid pensions, deferred tax and other non-current assets 563.7 549.7 562.2 Total non-current assets 2,496.6 2,290.6 2,499.5 Current assets
Inventories 584.0 460.2 520.0 Trade receivable 963.8 886.4 867.1 Other receivables 235.2 209.0 218.2 Cash * 77.3 51.2 72.8 Total current assets 1,860.4 1,606.8 1,678.1

Total assets 4,356.9 3,897.4 4,177.6

Group equity
Shareholders' equity 1,453.1 1,405.3 1,462.9 Minority interest 39.0 58.9 63.9 Group equity 1,492.1 1,464.3 1,526.8 Non-current liabilities
Preference shares and loans * 1,339.7 1,106.4 1,283.7 Deferred tax, pension obligations, derivatives and provisions 195.1 233.9 206.4 Total non-current liabilities 1,534.9 1,340.4 1,490.1 Current liabilities
Loans and bank overdrafts * 193.8 88.1 83.1 Trade payables 746.2 692.0 720.0 Other liabilities 390.0 312.6 357.5 Total current liabilities 1,329.9 1,092.8 1,160.7

Total equity and liabilities 4,356.9 3,897.4 4,177.6

Working capital 661.7 585.4 559.8 Capital employed 2,590.3 2,316.9 2,491.4 Net-interest-bearing 1,456.2 1,143.4 1,294.0
* These are components of net-interest-bearing debt

EQUITY RECONCILIATION 30 June 31 December in millions of euro 2007 2006 2006

Shareholders' equity per 1 January 1,463 1,450 1,450 Net result year to date 34 49 123 Dividend ordinary shares (21) (12) (15) Share issue for options exercised 1 6 6 Tax items - - 3 Net proceeds issue ordinary shares - - Repurchase shares CE Australia (26) (1) (2) Interest hedges (1) 1 (1) Actuarial gains and (losses) on pension plans 1 - 18 Share-based payments 5 4 8 Translation differences (2) (92) (127) Shareholders' equity at the end of the reporting period 1,453 1,405 1,463

12/15

FIGURES PER DIVISION
NET SALES 2nd quarter January ­ June in millions of euro 2007 2006 2007 2006 Office Products North America 733.1 793.3 1,510.7 1,634.1 Office Products Europe 301.8 219.7 635.3 451.1 Office Products Australia 207.0 183.5 389.4 357.9 ASAP Software 217.0 253.5 366.2 419.8 Printing Systems 146.3 136.8 293.1 257.8 Corporate Express 1,605.3 1,586.8 3,194.6 3,120.6

ORGANIC GROWTH OF SALES 2nd quarter January ­ June 2007 2006 2007 2006 Office Products North America (3%) 5% (2%) 6% Office Products Europe 5% 8% 6% 7% Office Products Australia 5% 1% 4% 2% ASAP Software 12% 23% 8% 19% Printing Systems 8% 13% 15% 8% Corporate Express 3% 9% 3% 8%

Gross contribution 2nd quarter January ­ June in millions of euro 2007 2006 2007 2006 Office Products North America 237.7 265.9 498.2 554.5 Office Products Europe 100.0 66.8 209.4 135.6 Office Products Australia 66.9 57.8 125.7 112.9 ASAP Software 24.2 25.8 40.7 44.7 Printing Systems 46.5 45.0 93.3 86.2 Corporate Express 475.2 461.3 967.3 933.8

Gross contribution as a % of NET SALES 2nd quarter January ­ June 2007 2006 2007 2006 Office Products North America 32.4% 33.5% 33.0% 33.9% Office Products Europe 33.1% 30.4% 33.0% 30.1% Office Products Australia 32.3% 31.5% 32.3% 31.5% ASAP Software 11.1% 10.2% 11.1% 10.6% Printing Systems 31.7% 32.9% 31.8% 33.4% Corporate Express 29.6% 29.1% 30.3% 29.9%

OPERATING RESULT (EBIT) 2nd quarter January ­ June in millions of euro 2007 2006 2007 2006 Office Products North America 18.7 33.3 46.8 62.7 Office Products Europe 4.9 0.6 10.7 (1.0) Office Products Australia 18.0 16.2 32.1 28.9 ASAP Software 9.8 11.2 13.9 17.2 Printing Systems 7.0 5.8 12.9 7.5 Corporate (3.7) (2.5) (8.4) (2.6) Corporate Express 54.7 64.5 107.9 112.6

13/15

OPERATING RESULT excluding special items 2nd quarter January ­ June in millions of euro 2007 2006 2007 2006 Office Products North America 21.3 39.3 54.6 89.9 Office Products Europe 4.9 0.6 12.6 2.1 Office Products Australia 18.0 16.2 32.1 28.9 ASAP Software 9.8 11.2 13.9 17.2 Printing Systems 6.8 5.8 12.7 7.5 Corporate (3.7) (2.5) (6.8) (2.6) Corporate Express 57.1 70.5 119.1 143.0

OPERATING RESULT excluding special items as a % of NET SALES 2nd quarter January ­ June (ROS in %) 2007 2006 2007 2006 Office Products North America 2.9% 5.0% 3.6% 5.5% Office Products Europe 1.6% 0.3% 2.0% 0.5% Office Products Australia 8.7% 8.8% 8.2% 8.1% ASAP Software 4.5% 4.4% 3.8% 4.1% Printing Systems 4.7% 4.2% 4.3% 2.9% Corporate (0.2%) (0.2%) (0.2%) (0.1%) Corporate Express 3.6% 4.4% 3.7% 4.6%

DEPRECIATION & AMORTISATION TOTAL 2nd quarter January ­ June in millions of euro 2007 2006 2007 2006 Office Products North America (12.7) (15.9) (27.8) (34.3) Office Products Europe (5.4) (2.5) (10.9) (5.0) Office Products Australia (2.5) (2.1) (4.9) (4.1) ASAP Software (0.9) (0.8) (1.7) (1.7) Printing Systems (1.9) (1.9) (3.9) (3.9) Corporate (0.1) (0.1) (0.2) (0.2) Corporate Express (23.5) (23.4) (49.3) (49.2)

AVERAGE CAPITAL EMPLOYED 2nd quarter January ­ June in millions of euro 2007 2006 2007 2006 Office Products North America 546.9 556.9 557.0 559.8 Office Products Europe 195.1 134.4 193.0 125.1 Office Products Australia 82.3 70.2 79.5 67.6 ASAP Software 41.9 27.7 33.6 31.4 Printing Systems 101.8 96.6 93.4 90.1 Corporate 5.7 6.1 4.4 4.1 Corporate Express, excluding goodwill 973.8 892.0 960.9 878.1 Goodwill 1,591.3 1,426.9 1,599.2 1,452.3 Corporate Express, including goodwill 2,565.1 2,318.9 2,560.0 2,330.4

OPERATING RESULT excluding special items as a % of AVERAGE CAPITAL EMPLOYED (ROCE in %) 2nd quarter January ­ June 2007 2006 2007 2006 Office Products North America 15.8% 28.4% 19.8% 32.3% Office Products Europe 15.0% 1.6% 18.1% 3.3% Office Products Australia 88.9% 93.4% 82.2% 86.4% ASAP Software 93.3% 160.9% 82.6% 109.8% Printing Systems 27.0% 24.2% 27.4% 16.7% Corporate Express, excluding goodwill 24.7% 31.8% 26.1% 32.8% Corporate Express, including goodwill 8.5% 11.1% 8.4% 9.7%

14/15

NUMBER OF EMPLOYEES 30 June 31 December in number of FTEs 2007 2006 2006 Office Products North America 9,862 10,109 10,015 Office Products Europe 3,980 3,132 3,806 Office Products Australia 2,537 2,311 2,524 ASAP Software 604 589 603 Printing Systems 1,501 1,538 1,515 Corporate 72 67 68 Corporate Express 18,556 17,745 18,529

Corporate Express NV

Voor additionele informatie: Media Relations: 020 651 10 19

Investor Relations: 020 651 10 42


---- --