Persbericht Amstelveen, 1 augustus 2007

Eerste blog over de presidentsverkiezingen in de VS gaat live

Vandaag begint de eerste blog in Nederland over de Amerikaanse presidentsverkiezingen: amerika.blog.nl. Redacteur is Raymond Mens, student Journalistiek in Utrecht.

Raymond specialiseert zich op buitenlandse Journalistiek en volgt een minor Amerikanistiek op de Universiteit van Utrecht. Tevens volgt hij al jaren fanatiek de Amerikaanse politieke ontwikkelingen: "Ik ben gefascineerd door het land, de mensen en de cultuur. Met name de politiek heb ik altijd op de voet gevolgd." Daarom gaat Raymond na zijn hbo-opleiding een master Amerikanistiek volgen.

Raymond schrijft al geruime tijd columns voor het jongerenblad ExpresZo en hij schrijft artikelen voor een regionale krant in Haarlem. Hij presenteert sinds kort ook het nieuwsmagazine op de commerciële Noord-Hollandse zender Regio 22.

De blog over de presidentsverkiezingen in de VS moet mensen een betere kijk op de ontwikkelingen geven. "De Nederlandse media focussen zich uitsluitend op de belangrijkste kandidaten. Ik leg het accent ook op hun, maar ik wil dat mensen het bredere plaatje ook meekrijgen." Volgens Raymond is er behoefte aan een weblog over de verkiezingen: "Heel veel mensen zijn geïnteresseerd in wat daar gebeurt, het gaat tenslotte om de verkiezing voor de machtigste man of vrouw ter wereld. Met deze blog is er één website waar iedere dag al het nieuws samenkomt." Raymond Mens zal z'n mening niet onder stoelen of banken steken. "Ik zal natuurlijk mijn mening geven, maar ook dingen proberen uit te leggen. Bijvoorbeeld waarom bepaalde kandidaten zo populair zijn en andere niet, of uitleggen hoe al dat geld wordt opgehaald en besteed. Ook zal ik het kiessysteem goed uiteenzetten."

De weblog amerika.blog.nl zal naast informeren ook discussies op gang brengen over alle verwikkelingen die tijdens de verkiezingen aan bod komen. Tijdens de verkiezingen is Raymond zelf in de VS en zal hij een uitvoerig live-verslag maken.

Deze nieuwe blog maakt deel uit van het netwerk van professionele themablogs van blog.nl. Dit netwerk trekt momenteel 1,5 miljoen bezoekers per maand.

Noot voor de redactie en