Donderdag 2 augustus 2007

Deze week in FEM Business (week 31 & 32, vanaf vrijdag 3 augustus in de kiosk)

Hollandse Sterren
Welke Nederlandse topmensen in het buitenland moet u de komende jaren in de gaten houden? FEM Business zet ze ook dit jaar handzaam op een rij: 'onze' managers die in andere landen de top bereikten. Acht pagina's vol onmisbare informatie. We kijken ook naar de jonge high potentials die graag hun tanden in een buitenlandse carrière willen zetten. Voor deze groep lijkt het moeilijker te worden om in den vreemde aan de bak te komen. Maar Indiase ondernemingen bieden uitkomst.

KPN wil Getronics: miskoop van het jaar?
Waarom ontfermt Ad Scheepbouwer zich over Getronics? Er zijn veel goede redenen om het kwakkelende IT-bedrijf niet te kopen. Wat geeft de KPN-topman de zekerheid dat hij kan slagen waar Getronics-kopstuk Klaas Wagenaar jammerlijk faalde?

Roep om nieuwe gouden aandelen
Er waait een protectionistische wind door Europa. Goed gevulde fondsen uit Azië boezemen Europese politici angst in. Maar herinvoering van gouden aandelen is een paardenmiddel. Moeten we eigenlijk wel bang zijn voor de opkopers en investeerders uit landen als China en de Emiraten?

Het vuile gevecht om Antonveneta
De Italiaanse ex-topbankier Gianpiero Fiorani is de nieuwe ster van het Italiaanse VIP-circuit. De man die de overname van Banca Antonveneta door ABN Amro probeerde te verhinderen geniet, in afwachting van een proces, van het goede leven. Reconstructie van een bankschandaal.

Verder in FEM Business:

â- Subsidiologen hengelen voor grote bedrijven naar staatsmiljoenen â- De moderne butler is een 'lifestyle manager'
â- Peter Blom: scherpe scheiding tussen goed en fout is verleden tijd â- De kater van drankendistributeur Maxxium
â- Jean-Claude Trichet is bijna een Duitser geworden

Informatie:Jean Dohmen 06-52037025
020 5159852 (secretariaat)