Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

"DE NUMMER 1 ECO-BESTEMMING IN DE CARIBBEAN"
TRINIDAD & TOBAGO: 600 VOGELSOORTEN, 6000 PLANTSOORTEN EN 600 VLINDERS

Amsterdam, augustus 2007 - Bij de Caribbean denkt men aan zon, zee en hagelwitte stranden. Terecht. Maar Trinidad en Tobago hebben nog iets bijzonders: een natuurleven dat zijn weerga niet kent. Deze twee mooie, vrijwel ongerepte eilanden in het Caribisch gebied bieden in totaal zo'n 600 verschillende vogelsoorten, ruim 600 verschillende vlinders, het oudst beschermde regenwoud op het westelijke halfrond, het Tobago Forest Reserve, en een ongekende mix aan flora en fauna.

Eindeloos vogelgenot
Eeuwen geleden waren Trinidad en Tobago nog verbonden aan het Zuid-Amerikaanse vasteland. Het werden eilanden, maar ze namen wel een deel van de prachtige natuur mee. Nog steeds liggen Trinidad en Tobago zó dicht bij Zuid-Amerika dat migratie eenvoudig is. En welk dier kiest nou niet voor zo'n prachtig leefgebied? De eilanden herbergen diverse natuurcentra als het wereldberoemde Asa Wright Nature Centre en meer dan 108 soorten zoogdieren, 55 reptielen, 25 amfibieën en 620 typen vlinders. Trinidad en vooral Tobago staan vooral bekend om de vele vogels die hier continu voor een natuurlijk concert en een kleurrijk schouwspel zorgen. Trinidad kent meer dan 400 soorten en op Tobago leven op slechts 300 vierkante kilometer naast de 'eilandvogel' Mot-Mot, ruim 200 andere soorten vogels, waarmee het eiland qua vogels de hoogste dichtheid ter wereld heeft.

177 soorten orchideeën
De flora en fauna van de eilanden is vooral bijzonder door de grote variatie. Bergachtige regenwouden - het Tobago Forest Reserve is het oudst beschermde regenwoud van het westelijke halfrond - rivieren, watervallen, tropische savanna's en natuurlijk schitterende kusten. Een unieke diversiteit en een eldorado voor de natuurliefhebber. Op Trinidad en Tobago zijn meer dan 6000 verschillende soorten planten - waaronder 177 soorten orchideeën! - en dieren te vinden. Niet voor niets werden er al meerdere prijzen toegekend aan dit gebied, zoals 'De Beste Eco-bestemming ter wereld' en, natuurlijk, de Nummer 1 Eco-bestemming in het Caribisch gebied.

Vakantieparadijs voor natuurliefhebbers
De hagelwitte stranden en azuurblauwe zee - met ook volop snorkel- en duikmogelijkheden - de vriendelijke bevolking, de uitgebreide keuken en de rijke cultuur blijven natuurlijk aantrekkelijke eigenschappen van deze welvarende eilanden. Maar de ongeëvenaarde natuur maakt van Trinidad en Tobago een waar vakantieparadijs en een uitgelezen bestemming voor liefhebbers van natuur en schoonheid. Kijk voor meer informatie op: www.visittnt.com of mail naar trinbago@usp.nl.



Ingezonden persbericht