Kempen & Co



PERSBERICHT

Kempen Capital Management N.V. introduceert twee nieuwe beleggingsfondsen onder de nieuwe fiscale structuur van de vrijgestelde beleggingsinstelling

Kempen Capital Management N.V. (KCM) is voornemens om in september twee nieuwe beleggingsfondsen te lanceren onder de nieuwe fiscale structuur van de vrijgestelde beleggingsinstelling (de zogenaamde `VBI'): het Dynamic Allocation Overlay Fund en het Kempen Absolute Return Credit Fund.

KCM is verheugd dat op 1 augustus 2007 het wetsvoorstel dat voorziet in de introductie van de VBI van kracht is geworden. De beleggingsfondsen, en daarmee de beleggers, zullen hierdoor kunnen profiteren van de voordelen en flexibiliteit die het VBI regime biedt.

Het Dynamic Allocation Overlay Fund vormt een belangrijk onderdeel van de Fiduciair Management propositie voor institutionele cliënten van KCM en vermogende particuliere cliënten van Van Lanschot Bankiers. Lars Dijkstra, Chief Investment Officer van KCM: `Met dit nieuwe fonds zijn wij in staat voor onze cliënten snel en dynamisch in te spelen op de koersschommelingen van financiële markten zonder dat in de portefeuille van de cliënt zelf dient te worden gemuteerd. Hiermee verbetert de risico/rendements-verhouding van de portefeuille aanzienlijk terwijl de transactiekosten veel lager zijn'.

Het Kempen Absolute Return Credit Fund speelt in op de lage rente-omgeving en de huidige dynamiek in de kredietmarkten. Het fonds beoogt een flexibel credit product te zijn dat een aanzienlijk hoger rendement biedt dan de geldmarktrente in combinatie met een beperkt neerwaarts risico.

Paul Gerla, Chief Executive Officer van KCM: `Met de introductie van de twee nieuwe beleggingsfondsen onderstreept KCM haar innovatieve kracht. Bovendien bevestigen we middels de keuze voor de Nederlandse VBI structuur het grote belang dat wij hechten aan Nederland als centrum voor financieel top-talent.'

Amsterdam, 2 augustus 2007

De Directie
Kempen Capital Management N.V.

Voor meer inlichtingen:

- Paul Gerla: +31 (0)20 348 8733

- Lars Dijkstra: +31 (0)20 348 8709

Beethovenstraat 300 | 1077 WZ Amsterdam | Postbus 75666 | 1070 AR Amsterdam Kempen Capital Management N.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co N.V.

blad 2

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. (`Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100%-dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. (`F. van Lanschot'). F. van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van de Wet toezicht kredietwezen 1992. F. van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als effecteninstelling geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. (`KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet- beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op: www.kempen.nl

Beethovenstraat 300 | 1077 WZ Amsterdam | Postbus 75666 | 1070 AR Amsterdam Kempen Capital Management N.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co N.V.