Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek naar autobrand

Mogelijk verband met brand in mei

Heumen, 02-08-2007 o Donderdagmorgen omstreeks 11.00 uur kwam er een melding van een autobrand op de carpoolplaats aan de Jan J. Ludenlaan. Toen agenten ter plaatse kwamen was de brandweer al bezig met blussen.

Na ongeveer 10 minuten hadden de brandweerlieden de brand onder controle, maar zij konden niet voorkomen dat twee auto's die naast de brandende auto stonden, beschadigd raakten. Eén van deze auto's en de uitgebrande auto moesten worden afgesleept. De andere auto had veel schade, maar kon nog rijden.

De Technische Recherche stelt nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand. De politie sluit brandstichting niet uit. Agenten hebben inmiddels van diverse getuigen verklaringen opgenomen. In het onderzoek wordt ook gekeken of er een verband is met onderstaande zaak.

Aangifte autodiefstal
Donderdagmiddag nam de politie in Heumen een aangifte op van autodiefstal van de carpoolplaats. Een 35-jarige man die daar zijn auto wilde afhalen, omdat hij enkele maanden geleden met motorpech in de omgeving was gestrand en de auto naar deze parkeerplaats had laten brengen, trof die niet meer aan. De man was nu pas, aldus zijn verklaring, in de gelegenheid om de auto op te halen.

Wat bleek uit verder onderzoek, deze auto is vermoedelijk zaterdagavond 19 mei in brand geraakt en vervolgens afgesleept. Ook toen werd brandstichting niet uitgesloten.
(08)