Hulpverleningsregio Haaglanden


Waterongeval (vervolg) Zuiderpark, Den Haag

Den Haag - 2 augustus 2007

Aanvullende gegevens op onderstaand bericht.

Uit nader onderzoek en verklaring aan de politie door de ouders van het verdronken zesjarige jongetje is gebleken dat niet een jongetje en een meisje het politiebureau binnen waren komen lopen maar twee meisjes van 11 en 13 jaar, die geen familie zijn van het jongetje. Het verdronken jongetje maakte onderdeel uit van een groep van negen kinderen die onder begeleiding van twee volwassenen bij de vijver aan het spelen waren.
Toen het jongetje werd vermist zijn de twee meisjes naar het politiebureau gehold, de twee dames en de rest van de kinderen zijn in de omgeving gaan zoeken.
De politie stelt een nader onderzoek in.


Zesjarig jongetje verdronken

Den Haag - In de grote vijver naast de kanovijver in het Zuiderpark is vanmiddag rond half twee een zesjarig jongetje verdronken. Duikers van de brandweer vonden het jongetje na anderhalf uur zoeken.

Rond half twee kwamen, volgens de politie, een meisje en een jongen het politiebureau Zuiderpark binnenhollen met de mededeling dat zij hun broerje kwijt waren.

De kinderen waren vlakbij de vijver aan het spelen en konden op een gegeven moment hun broertje niet meer vinden.Als laatste werd hij in zwembroek op de steiger bij de vijver gezien.

De eerst aanwezige agenten hoorden van twee dames dat zij luchtbellen bij het riet hadden gezien. Een zestal agenten zijn toen direct met dienstkleding in het ondiepe gedeelte gaan zoeken.

Bij aankomst van de brandweer hebben duikers het diepe gedeelte doorzocht en brandweerpersoneel in waadpakken het ondiepe gedeelte. Vrijwel direct na aankomst heeft de brandweer zoveel mogelijk duikers naar de vijver gedirigeerd.
Ondertussen doorzocht de politie het Zuiderpark omdat niemand de jongen in het water had zien vallen.

De jongen werd uiteindelijk op 10 tot 15 meter afstand van de steiger levenloos in het diepe gedeelte van de vijver door duikers aangetroffen. De jongen is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.