Gemeente Spijkenisse


Start sloop sporthal Den Oert en sportzaal

02 augustus 2007

Op vrijdag 3 augustus start de sloop van de sporthal en de sportzaal aan de Hekelingseweg. De verouderde gebouwen moeten plaats maken voor nieuwbouw van het Penta college CSG De Oude Maas.

De sloop is eerder dan gepland omdat bewoners zich zorgen maken over de leegstand. Het college heeft met de aannemer afspraken gemaakt om in de bouwvakantie te beginnen.

In de sporthal Den Oert zijn destijds asbesthoudende materialen verwerkt. Dit materiaal wordt eerst door specialisten op een deskundige manier verwijderd. Deze klus duurt enkele dagen. In de sportzaal is geen asbesthoudend materiaal aangetroffen. Na het weekend wordt de hydraulische kraan aangevoerd die meteen start met de sloop van deze sportzaal. Een week later begint de daadwerkelijke sloop van de sporthal. De kraan met hydraulische grijper scheidt het materiaal (staal, hout, beton, enz) dat apart wordt afgevoerd. Volgens planning is de klus eind augustus geklaard.

De Havenbeveiligingsdienst (HBD) controleert periodiek in de avond en nachtelijke uren. De bouwplaats is afgezet met bouwhekken. Het terrein wordt na de sloop egaal opgeleverd en de heipalen blijven in de grond.