Ernst & Young onderzoekt proceskansen Bos en Lommer bewoners

03/08/2007 11:20



Ernst & Young



Amsterdam, 3 augustus - Ernst & Young Belastingadviseurs onderzoekt of er een procedurekans is voor de bewoners van Bos en Lommer. De bewoners van Bos en Lommer werden deze week geïnformeerd dat ze over de daggeldvergoeding die zij in 2006 ontvingen alsnog belasting moeten betalen. Zij ontvingen deze vergoeding na ontruiming van hun woning en diende als compensatie voor de extra kosten van een gedwongen verblijf elders. De belastingdienst ziet deze vergoeding echter als 'inkomen' waardoor de bewoners de vergoeding alsnog op moeten geven in een herziene belastingaangifte 2006.

Belastingadviseur Arjo van Eijsden: "Wij zien op het eerste gezicht aanknopingspunten voor een afwijkend standpunt van de Belastingdienst maar hebben meer achtergrondinformatie nodig voor een definitief oordeel. De bewoners van Bos en Lommer zijn vandaag per e-mail op de hoogte gebracht en kunnen zich melden bij een speciaal opgezet projectteam van Ernst & Young."

"Als er naar onze mening voldoende argumenten zijn om te stellen dat de daggeldvergoeding onbelast is, gaan wij voor de bewoners over tot een procedure", aldus Van Eijsden.