Gemeente Beuningen


Gemeente neemt asbestmaatregelen in Winssen
In de nacht van dinsdag 31 juli op woensdag 1 augustus 2007 heeft er brand gewoed in het gebouw van de buurtvereniging aan de Hendrik de Haardtstraat te Winssen. In het gebouw bevonden zich asbesthoudende platen. De weersomstandigheden waren zodanig dat deeltjes plaatmateriaal in de woonomgeving terecht zijn gekomen. Uiteraard wil de gemeente voorkomen dat omwonenden aan asbest worden blootgesteld. De locatie is daarom afgezet zodat deze niet meer toegankelijk is.

Het asbest wordt vandaag (vrijdag 3 augustus) door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. Het bedrijf probeert om het werk vandaag af te ronden en anders uiterlijk zaterdag 4 augustus. Omwonenden worden via brieven op de hoogte gehouden.

Uit analyse van het materiaal is gebleken dat het om zogenaamde witte asbest gaat, de minst gevaarlijke soort, en in een laag percentage (10-15%). Zolang het asbest gebonden zit is het niet gevaarlijk. Alleen losse vezels kunnen gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het is daarom van belang dat de stukjes niet kapot getrapt worden.

Meer informatie
Heeft u vragen dan kunt u bellen naar de gemeente 024 - 678 08 00 en vragen naar mw. E. Raats-Leenders, medewerker bodem. Met vragen op het gebied van gezondheid kunt u contact opnemen met de GGD Regio Nijmegen, secretariaat afdeling Algemene Gezondheidszorg 024- 329 71 21.