Politie Gelderland-Zuid

Ruim 32.000 hennepplanten aangetroffen

Gameren, 03-08-2007 o Tijdens een nachtelijke surveillance in Gameren hebben agenten na het volgen van een fieters zonder licht een grote hennepkwekerij aangetroffen. Ruim 32.000 hennepplanten met een geschatte waarde van ruim 2 miljoen euro worden geruimd. Een 30-jarige man uit Breda is aangehouden.

Agenten volgden in de nacht van donderdag op vrijdag een fietser zonder licht. Toen zij de fietser inhaalden en wilden aanspreken, ging deze er te voet vandoor. De fietser werd niet meer aangetroffen. Omdat in de omgeving een zware henneplucht hing, gingen de agenten op onderzoek uit. Toen stuitten zij op een grote hennepkwekerij in bloemenkassen.

Bij de kwekerij kwam later ook een busje, die agenten de bestuurder eerder die avond was aangesproken. Daarop werd de man, een 20-jarige inwoner van Breda, aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Vrijdagmorgen is gestart met het ruimen van de planten. De politie, brandweer en gemeentewerkers zijn naar verwachting tot het begin van de avond bezig met het ruimen.

De eigenaar van de kassen heeft de ruimte verhuurd. De politie is een onderzoek gestart om te achterhalen wie bij deze hennepkwekerij betrokken zijn. De exacte waarde van de hennepplanten en eventuele andere goederen moet nog worden bepaald, maar de geschatte waarde van de planten bedraagt zon 2 miljoen euro.

(11)

De wietplantage met zo'n 32.000 planten