Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 3 augustus

BREDA, 3 augustus 2007

Snelheidscontrole

ETTEN-LEUR: De politie hield donderdag een snelheidscontrole op de Sander en de Haansberg. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur zijn 23 overtredingen gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 76 km/u. Ook zijn er 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel en 2 voor het niet dragen van een helm op een brommer.

Op de Haansberg zijn 13 snelheidsovertredingen geconstateerd. Hier was de hoogst gemeten snelheid 83 km/u. Er zijn 3 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel en 1 voor het rijden met een aanhangwagen zonder kentekenplaat.

Politie onderzoekt aangifte openbare schennis

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van openbare schennis. Een 7-jarig meisje uit Breda was op donderdag omstreeks 14.30 uur in het park aan de Jacob Catssingel. Het meisje was aangesproken door een man die haar zijn geslachtsdeel toonde. Ze is door een voorbijganger bij de man weggestuurd. De voorbijganger meldde het voorval bij de politie. De moeder van het meisje deed aangifte bij de politie. De politie onderzoekt de zaak verder.

Twee mannen aangehouden na bedreiging, vernieling en mishandeling

BREDA: Op donderdag is aan het begin van de avond een 27-jarige man aangehouden op de Hoge Steenweg. De man zou tijdens een ruzie met bewoners van deze straat de betrokkenen hebben bedreigd en vernielingen hebben aangericht met een slagwapen. Bij de bedreigingen zou hij een mes hebben gebruikt. De aanleiding van de ruzie was een conflict in de relationele sfeer. Een 27-jarige Bredanaar deed aangifte van bedreiging. De verdachte is in verzekering gesteld. Uiteindelijk hield de politie ook een 43-jarige Bredanaar aan voor mishandeling van een 43-jarige vrouw uit Oosterhout, die betrokken was bij het conflict. Ook deze verdachte is ingesloten. Van de vrouw is aangifte opgenomen.

De politie onderzoekt de zaak verder.

Drietal aangehouden op dak van winkel

BREDA: De politie hield op donderdag omstreeks 21.15 uur drie personen aan Achter de Lange Stallen. Een getuige belde de politie toen hij zag dat een aantal personen op het dak van een winkel wilde klimmen. De politie hield hier een 24-jarige vrouw aan, omdat van haar bekend was dat ze ongewenst vreemdeling is. De vrouw kwam zojuist via de brandtrap het dak af bij het arriveren van de politie. Op het dak werden nog twee personen aangetroffen. De twee waren onder invloed van drugs en waren in bezit van een aantal portemonnees en agendas die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De 21-jarige Poolse vrouw en de 24-jarige Poolse man zijn aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding en moest uiteindelijk met pepperspray in onder controle worden gebracht.

Alledrie de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rustige uitgaansnacht

BREDA: Het was rustig in de binnenstad in de nacht van donderdag op vrijdag. Er werd een aantal aanhoudingen verricht.

Omstreeks 02.00 uur zijn een 19-jarige man uit Hoogerheide en een 24-jarige Bergen op Zoom aangehouden voor harddrugs. De twee hadden cocaïne gebruikt en waren in bezit van een kleine hoeveelheid van de harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen. De twee zijn na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Omstreeks 04.00 uur is een 25-jarige man uit Breda aangehouden voor aanranding. De politie werd aangesproken door een 32-jarige vrouw uit Oud Gastel. Zij vertelde diverse malen te zijn betast en wees de man aan die het gedaan zou hebben. De verdachte is aangehouden en verhoord. Hij is vrijdag in de loop van de dag in vrijheid gesteld.

Ook zijn er deze nacht 6 bekeuringen uitgeschreven; waarvan 4 voor wildplassen, 1 voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring en
1 voor fout parkeren. De laatstgenoemde auto is weggesleept.

Drie inbraken in één nacht

CHAAM: In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken op verschillende plaatsen in Chaam. In de Dorpsstraat braken onbekenden in in de kerk. Ze vernielden een raam en kwamen zo binnen. Er is een klein geldbedrag weggenomen.
Aan de Gilzeweg is ingebroken in een sportkantine. De daders braken een buitendeur open en namen een geldbedrag weg.
Ook in een kantine aan de Flaasdijk is ingebroken. Wat hier is weggenomen is nog niet duidelijk.
De politie zal van alle gedupeerden aangiften opnemen en waar mogelijk een sporenonderzoek uitvoeren. Gezien de manier van inbreken en de concentratie van de inbraken wordt vermoed dat het hier om dezelfde dader gaat.

Man aangehouden voor stelen

WERNHOUT: De politie hield op donderdagavond een 18-jarige Pool aan voor diefstal. De man zou in een woning aan de Kleine Heistraat, waar hij tijdelijk verblijft, een geldbedrag hebben gestolen van de bewoonster van het pand. Zij zag dit volgens haar aangifte gebeuren en alarmeerde de politie. Deze sloot de man in voor verder verhoor. Van de 47-jarige gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg