Gemeente Borger-Odoorn


03-08-2007
KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING IN BORGER-ODOORN

Op donderdag 2 augustus 2007 reikte burgemeester mw. T. Slagman-Bootsma een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer L. Lanting uit Exloo. De uitreiking vond plaats in het Hippisch Centrum in Exloo. De heer Lanting werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld.

De heer Bertus Lanting heeft zich vele jaren verdienstelijk gemaakt voor de paardensport. Met name de sector fokkerij en aangespannen sport heeft zijn interesse. Door de jaren heen heeft hij dan ook een enorme kennis van zaken opgedaan die hij op de juiste manier weet te gebruiken. Hij zet zich al jaren in voor het ontwikkelen van de aangespannen sport en ondersteunt de sportbond op bijzonder positieve wijze, zonder daarbij na te laten de ontwikkelingen kritisch te volgen. Zijn inzet, betrouwbaarheid en zijn bescheiden opstelling worden zeer gewaardeerd.
Voor o.a. de Vereniging Tuigpaardrijders Nederland, de Koninklijke Vereniging Warmbloed Paardenstamboek Nederland Regio Drenthe, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie team Mennen en Aangespannen sport en het Concours Hippique in Exloo heeft hij veel werk verzet. Met zijn enthousiasme en werklust stimuleert hij zijn omgeving.