TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 25-06-2007

Televisie
VOORRONDE EUROVISIE DANS FESTIVAL
Uitzending zaterdag 4 augustus
Nederland 1 - 20.30 uur

LUCILLE WERNER PRESENTEERT
VOORRONDE EUROVISIE DANS FESTIVAL

Vooruitlopend op het internationale Eurovisie Dans Festival in Londen op 1 september presenteert Lucille Werner op zaterdag 4 augustus rechtstreeks vanuit Studio Baarn de VOORRONDE EUROVISIE DANS FESTIVAL 2007.

Lucille Werner: "Ik heb altijd met heel veel plezier naar alle dansshows op tv gekeken. Vrienden zeiden dan gekscherend tegen mij: wanneer zien we jou een keer op de dansvloer? Nu kan ik vertellen dat ik het Eurovisie Dans Festival ga presenteren. En daar heb ik enorm veel zin in!"

In deze voorronde nemen vier danskoppels het tegen elkaar op. Ieder paar heeft een bekende Nederlander als coach. Wie dat zijn, is op dit moment nog niet bekend. Het winnende koppel verdedigt op zaterdag 1 september onze vaderlandse eer tijdens het Eurovisie Dans Festival in Londen dat de TROS rechtstreeks uitzendt op Nederland 1.

Bijzonder aan de dansvoorronde is dat de vierkoppige jury de koppels niet alleen op dans beoordeelt, maar ook kijkt naar styling, presentatie en publiciteit. Ieder jurylid is deskundig op een van deze aspecten. Het uiteindelijke waardeoordeel is dus een optelsom van deze categerieën.

Het jurycommentaar is echter niet bindend. De kijker thuis bepaalt via televoting welk koppel in Londen zijn beste beentje voorzet en de danswedstrijd aangaat met 15 andere Europese landen.