ID&T


Update Welcome To The Future Festival

4 augustus

Met nog een kleine 3 weken te gaan, is het dan eindelijk zover. De allereerste editie van het Welcome to the Future Festival. Een festival dat voortbouwt op de veertienjarige traditie van Welcome to the Future en dat tevens in het verlengde ligt van het legendarische Shockers, dat ID&T tot 5 jaar geleden organiseerde. Met op 2 buitenpodia en in 2 tenten ruim 30 artiesten waaronder internationele helden als Josh Wink, Derrick May, Chris Liebing, Steve Bug, Technasia (live!) en Karotte - met een dikke 3 uur set. Ook veel nederlandse helden op het programma; Speedy J, Shinedoe, Joris Voorn en Edwin Oosterwal samen onder de naam Rejected, Quazar, Darko Esser back to back met Nuno Dos Santos, Dimi Angelis, Juan Sanchez, Ille Bitch en Amsterdam 661 om er maar een paar te noemen.

Hierbij een update, om alvast enkele veel gestelde vragen te beantwoorden en om wat nieuwe informatie te verstrekken.

DE ZANDDIJK IN HET TWISKE
Het festival vindt zoals bekend plaats in Het Twiske, een recreatiegebied ten noorden van Amsterdam. De exacte lokatie in Het Twiske is het stuk dat men lokaal kent als de Zanddijk. Een heuvelachtig gebied, dat voor een deel is omgeven door een partij water en gigantische bomen. Op sommige plekken staan nog authentieke boomhutten. Op de dijk aan het water is het lekker toeven, chillen of wat je dan ook van plan bent.

PAUL KALKBRENNER DOCUMENTAIRE
Voor een documentaire wordt Paul Kalkbrenner een periode gevolgd door een cameraploeg. Kalkbrenner heeft Welcome to the Future als locatie uitgekozen, om zijn optreden in Nederland vast te leggen. Mocht je het dus leuk vinden om samen met hem vereeuwigd te worden, dan weet je waar je moet zijn 4 augustus.

THEMANUMMER VAN JOSH WINK
Het nummer dat we gebruiken in de commercial en als intro op de website is een jonge klassieker genaamd Oakish. Met dank aan Josh Wink en de aardige mensen van zijn label Ovum Recordings.

MATHEW JONSON EN TECHNASIA LIVE
Veel vragen over Mathew Jonson en Technasia. Of zij nou een dj-set weggeven of dat zij een live-optreden gaan verzorgen. Zij gaan beiden live en daar zijn wij heel blij mee. Kenners weten waarom. Dit is met name speciaal voor Technasia, daar zij vrij weinig live-optreden. Dit mag je dus niet missen.

PENDELBUSSEN
Er rijden speciaal voor Welcome to the Future pendelbussen vanaf Amsterdam Sloterdijk naar Het Twiske. Dat is een ritje van zon 10 minuten. Je wordt praktisch voor de deur afgezet. Datzelfde geldt voor als je met de auto komt, die kan je ook praktisch voor de deur kwijt. Dat is het voordeel van een kleiner festival.

PREPARTY 28 JULI
Om in de sfeer te komen, is er een week voor het festival nog een editie van Welcome to the Future in Studio 80. Hoofdact van de avond is een van de hotste djs van dit moment: Massi DL. Geboren en getogen in Napels behoort deze 18-jarige (!) ster tot de nieuwe generatie Italiaanse djs en producers die op dit moment razendsnel omhoog schieten. Zijn Minimal mushrooms werd recent een grote hit dankzij de support van djs als Richie Hawtin en Magda.

AFTERPARTY 4 AUGUSTUS
In de 11 in Amsterdam is er een Welcome to the Future After 4 augustus. Met live Amsterdam 661 en DJ Jobez. Maar houdt ook alvast maar rekening met een paar internationele acts, waar we nog niks over mogen verklappen tot op de dag van het festival zelf.

FACTS
Welcome to the Future Festival
Zaterdag 4 augustus
Recreatiegebied Het Twiske (ten Noorden van Amsterdam) Van 12:00 tot 00:00uur
Tickets 37,-
Verkoop via TicketOnline.nl, 0900 3006000 (45cpm), de filialen van Ticketbox, Free Record Shop en de bekende voorverkoopadressen.

Line-up:


1.
JOSH WINK
STEVE BUG
SHINEDOE
PAUL KALKBRENNER
MATHEW JONSON LIVE
LE CLIC LIVE
BORIS WERNER


2.
CHRIS LIEBING
DERRICK MAY
SPEEDY J
TECHNASIA LIVE
REJECTED (JORIS VOORN EN EDWIN OOSTERWAL)
DIMI ANGELIS
JUAN SANCHEZ


3.
KAROTTE (3UUR SET)
M.A.N.D.Y. (PHILIPP)
QUAZAR LIVE
DARKO ESSER EN NUNO DOS SANTOS
ERIC DE MAN
MALBORROWED EN FREIBAUWERKER (CARLOS VALDES EN SANDRIEN) AMSTERDAM 661LIVE


4.
ILLE BITCH EN DE MAN ZONDER SCHADUW
MAKCIM
DANIEL SANCHEZ
KABALE UND LIEBE
DAVID LABEIJ
JASON AND THE ARGONAUTS
LAUHAUS
DORINE DORADO

Website: www.wttf.nl of www.welcometothefuture.nl

Geplaatst op: 16-07-2007