Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

23 juli 2007

Feest van de diversiteit

Juist onze verschillen maken het verschil! Dat is de boodschap die de themaboot van de Europese Unie uitdraagt tijdens de Canal Parade op zaterdag 4 augustus in Amsterdam. Op de trendy muziek van DJ Boy Lamoen en DJ Jaymen vaart de boot mee in de grachtenparade en laat de mensen zien dat verschil er moet zijn, maar discriminatie zeker niet. Jeroen Kijk in de Vegte, radio-DJ en tv-presentator, vaart mee en roept iedereen op er een feest van de diversiteit van te maken!

De themaboot 'Verschil moet er zijn. Discriminatie niet' vaart mee in het kader van de gelijknamige Europese campagne. De EU heeft richtlijnen opgesteld, die er samen met onze nationale regels voor moeten zorgen dat iedereen gelijk behandeld wordt. Ongeacht etniciteit, godsdienst of levensovertuiging, chronische ziekte of handicap, leeftijd, sekse of seksuele voorkeur. De boot vaart mee om te benadrukken dat de Europese Unie discriminatie, op welke grond dan ook, niet accepteert.

Jeroen Kijk in de Vegte is ambassadeur van de dag en enthousiast over dit initiatief: 'Hoewel we als Nederlanders open-minded zijn, komt discriminatie ook in Nederland nog steeds voor. Ik wil graag een positieve boodschap uitdragen om diversiteit te promoten. Iedereen is anders en dat is juist onze kracht. We gaan er een mooi feest van maken!', aldus Jeroen. Wie daar zeker ook een goede bijdrage aan gaan leveren zijn DJ Boy Lamoen en DJ Jaymen. Begin dit jaar stonden zij samen in de top 40 met de hit Ooh la Lishious. Samen verzorgen zij de muziek op de boot.

De grachtenparade vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 augustus 2007 van 14.00 tot 18.00 uur in Amsterdam. De Parade maakt onderdeel uit van de driedaagse Gay Pride. De deelname aan de Canal Parade wordt georganiseerd in samenwerking met het Expertisecentrum LEEFtijd, E-Quality, de LVADB (Landelijke Vereniging van ADB's en Meldpunten) en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voor meer informatie over deze campagne kunt u kijken op www.stop-discrimination.info


---