KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

25-7-2007

Sneekweek weer in trek: 826 inschrijvingen

De 72e Sneekweek is van 4 tot en met 9 augustus. Op het Sneekermeer strijden 826 boten, dat zijn er rond de 120 meer dan vorig jaar. Alle boten finishen voor het starteiland.

Nieuw is de G2 die met acht boten aan de start verschijnt. Een van de G2s wordt bemand door de Sneker wethouder Tom Metz met drie
burgemeesters. Bert Kuiper van Skasterlân, tevens vice-voorzitter van het Watersportverbond en de heren Brok van de gemeente Sneek en Reitsma van Wymbritseradiel.
De 22m2 is niet langer van de partij. De laatste jaren was voor deze Noord-Nederlandse klasse al niet veel belangstelling meer.
Uiteindelijk is het doek gevallen.

Nieuw is ook dat Gerlof van der Werf voorzitter van het
wedstrijdcomité af is en is opgevolgd door Dirk van der Zee. Ook is er een nieuwe wedstrijdleider. Jan de Bruin heeft plaats gemaakt voor Johan de Visser.

Holland-Friesland
Traditioneel vinden op zondag, dinsdag en woensdag de teamwedstrijden tussen de gewesten Holland en Friesland plaats in de Regenboog. Het Hollandse team bestaat uit Peter Peet, Mark Neeleman, Peter Bijlard, Eric Kampschreur en Kees Barnhard. De Friese vertegenwoordigers zijn Marinus Schouten, Maarten Versluys, Peter Schuil, Douwe Zwart en Maurice Schonk. De Friezen hebben op de Kaagweek een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand opgelopen. De noordelingen kregen klop met 125 tegen 205.

Volvo is hoofdsponsor van de Sneekweek. Het Zweedse automerk heeft zijn naam tot en met 2009 verbonden aan de Sneekweek met een optie voor nog eens drie jaar. Gaastra, Rabobank. Sonnema, Snakeware en Pepsi zijn co-sponsors.

De bijgevoegde foto's zijn gemaakt door Richard de Jonge.

Internetadres: www.sneekweek.nl
E-mailadres:richarddejonge@planet.nl