Ingezonden persbericht


Toen niet, nu weer niet!

4 augustus AFA demonstratie Den Haag

Neo-nazi's en racisten van de Nederlandse Volks Unie (NVU) en haar sympathisanten hebben aangekondigd 4 augustus naar Den Haag te komen om daar te demonstreren, net als op 14 juli zullen wij dat niet geruisloos laten passeren.

Wij roepen op tot een breed en krachtig protest tegen fascisme en ter nagedachtenis van al haar slachtoffers.

De NVU is een extreem-rechtse partij, wiens demonstraties een vergaarbak zijn voor gewelddadige neo-nazistische groeperingen zoals onder andere Blood and Honour.

De vorige demonstratie tegen racisme in Den Haag -op 14 juli- was zeer geslaagd, ruim 200 mensen van verschillende politieke en culturele achtergrond lieten gezamelijk horen dat ze extreem rechts en racisme niet tolereren. De demonstratie stond ook in het teken van het feit dat de NVU zeker een keer zal terug zou kunnen komen, en dat we dan gezamelijk weer waakzaam zijn en masaal onze afkeer laten blijken.

4 augustus zullen de NVU en haar neo-nazistische aanhang dus gaan demonstreren in Den Haag. De noodzaak om een signaal af te geven aan de NVU, de gemeente
Den Haag en aan heel Nederland en verder blijkt uit de recente ontwikkeling van
extreem-rechts. Zo werden bij huiszoekingen bij leden van de ordedienst van de NVU wapens aangetroffen. Ook werd zaterdag 21 juli (jl.) een anti-kernenergiekamp in Angarsk in Siberië door extreem-rechts aangevallen, waarbij een jongeman de dood vond. En niet alleen in Rusland, maar ook in Duitsland en Belgie zijn recente voorbeelden te noemen van rechts-extremistisch geweld. Of dichter bij huis een Antilliaanse man uit Papendrecht die ernstig mishandeld is door neo-nazi's, waarbij ook NVU sympathisanten betrokken waren.

Het zijn al lang geen incidenten meer, het is de Nazi pest die na ruim 60 jaar weer zijn kop op steekt. Met dezelfde agressie en haat maken ze de straten onveilig voor een ieder die niet in hun denkbeelden past. Deze neo-nazistische bendes horen niet thuis op straat, niet in Den Haag en ook niet elders.

De Anti-Fascistische Actie organiseert daarom op zaterdag 4 augustus een demonstratie tegen de Racisme en Fascisme en roept iedereen op ook te komen!
Het startpunt van onze demonstratie is plein Wijnhaven (nabij het centraal station) de starttijd van onze demonstratie wordt later bekend gemaakt, dus hou deze site en www.indymedia.org in de gaten.

Omdat wij de kans hebben om er iets aan te doen!
Omdat zwijgen toestemmen is!
Toen niet, nu niet nooit meer fascisme!!

+++++

ANTI-FASCISTISCHE AKTIE
Landelijk Secretariaat
Postbus 1184, 6501 BD Nijmegen
T/F: 024-322.16.79
Giro: 947.42.45, Nijmegen
www.afanederland.org