Gemeente Mook & Middelaar


STRAATTHEATER IN DE REGIO

Gevarieerd programma in de regio

Limburg Festival in Bergen, Gennep en Mook en Middelaar

Op zaterdag 4, maandag 6 en woensdag 8 augustus trekt het Limburg Festival naar de kop van Noord-Limburg. In de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar wordt een gevarieerd programma geboden met straattheater, muziek en bijzondere acts.

Dit jaar viert het Limburg Festival haar 25-jarig jubileum. In de afgelopen jaren is het Festival uitgegroeid tot een van de grootste en belangrijkste theaterfestivals in dit genre. Laagdrempelig theater variërend van kleine voorstellingen tot grotere spektakelstukken op locatie. Limburg Festival is het grootste culturele evenement van de provincie Limburg met gemiddeld 180.000 bezoekers per jaar

Komedie en muzikaal vertier in Gennep

Op zaterdag 4 augustus treden Byron Bertram en Cie. Tutti Frutti vanaf 14.00 uur op op de Markt in Gennep. De Canadese stand-up comedian Byron Bertram is een spraakwaterval die niet bang is voor confrontatie. Af en toe doet hij een beroep op het publiek, maar anders zorgen zijn ludieke acties, ontsnappingstrucs en jongleerprestaties voor voldoende vermaak. Vanaf 15.00 uur vermaken de vijf Franse muziekanten van Cie. Tutti Frutti het publiek. Deze hartverwarmende muzikale clowns laten een originele Franse sfeer over het plein neerdalen. De muziek van Cie. Tutti Frutti opent harten.

Unieke balanssculptuur met palmbladeren in Bergen

Maandag 6 augustus strijkt het Limburg Festival om 19.00 uur neer in Wellerlooi met Rigolo Tanzends Theater uit Zwitserland. In een buitengewone, mystieke en volstrekt unieke voorstelling in gymzaal Op de Stalberg zorgt Rigolo dat 13 palmbladeren een licht zwevende sculptuur vormen, in een perfecte balans. Het is een constructie van enkele meters, die met alle zwaartekracht lijkt te spotten en waarbij het publiek tot het laatste moment de adem inhoudt.

Humoristische circusacts in Mook en Middelaar

Het Limburg Festival eindigt in deze regio met het Tumble Circus op woensdag 8 augustus vanaf 14.00 uur op de Maaskade in Mook en Middelaar. In deze Iers-Zweedse cocktail worden de ingrediënten humor, knappe circusstaaltjes, brute kracht, vertrouwen in elkaar en een vleugje romantiek gemixt tot een smakelijk geheel. Het wordt een voortdurend gevecht tussen man en vrouw, die toch vooral ook vriendjes van elkaar willen blijven.

Meer informatie over het Limburg Festival is te vinden op www.limburgfestival.nl.