Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Komend weekend veel groot onderhoud aan de weg

Nieuwsbericht | 01-08-2007

Komend weekend moeten automobilisten die de snelweg op gaan, rekening houden met veel vertraging. Rijkswaterstaat gebruikt de verkeersluwe zomerperiode om extra onderhoud aan de snelwegen te doen. Dit weekend wordt er volop gewerkt, o.a. aan de A9 tussen knooppunten Velsen en Badhoevedorp en de A27 bij Gorinchem. Om de hinder tijdens het onderhoud aan de A9 te beperken, krijgen frequente A9-weggebruikers een gratis A9 Bereikbaarheidpas via de Stichting A9 Bereikbaar. Als alternatief voor de A27 wordt openbaar vervoer aangeboden. Weggebruikers kunnen de te verwachte verkeersoverlast vermijden door deze alternatieven te gebruiken en de omleidingroutes te volgen. Wel moeten zij rekening te houden met een langere reistijd.

Goed voorbereiden
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers die komend weekend op weg gaan zich goed voor te bereiden en te informeren. Borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden en eventuele omleidingroutes. Daarnaast worden weggebruikers ook geïnformeerd via advertenties in dagbladen, de radioverkeersinformatie en vananaarbeter.nl.

A9
Zaterdag 4 augustus starten ingrijpende werkzaamheden aan de A9 tussen knooppunten Velsen en Badhoevedorp. Tijdens het onderhoud aan de weg rijdt het verkeer richting Alkmaar over twee versmalde rijstroken. Voor het verkeer richting Amsterdam is één versmalde rijstrook beschikbaar. De oprit vanuit de Velsertunnel vanaf de A22 naar de A9 richting Amsterdam is afgesloten, behalve voor vrachtverkeer en alternatief vervoer. Deze werkzaamheden worden 19 augustus afgerond.

Naast de A9, is er nog een aantal werkzaamheden waar veel hinder wordt verwacht, o.a.:

- Afsluiting A27 tussen knooppunt Gorinchem en Nieuwendijk richting Breda van vrijdag 3 augustus 21.00 uur tot maandag 6 augustus 6.00 uur;

- Afsluiting A16 parallelbaan tussen knooppunten Ridderkerk en Terbregseplein. De A16 parallelbaan in noordelijke richting is afgesloten van vrijdag 3 augustus 21.00 uur tot maandag 6 augustus 5.00 uur.

- Onderhoud Heinenoordtunnel A29 richting Zierikzee, tot 6 augustus 05.00 uur wordt er gewerkt aan de Heinenoordtunnel. In het weekend is de tunnelbuis richting Numansdorp-Zierikzee afgesloten. Het verkeer in zuidelijke richting kan dan alleen gebruik maken van één rijstrook in de tunnelbuis richting Rotterdam. In samenwerking met Connexxion wordt ook hier alternatief openbaar vervoer aangeboden.

De Stichting A9 Bereikbaar is door Rijkswaterstaat en de organisatie Verkeer.advies opgericht. De stichting biedt frequente weggebruikers van de A9 concurrerende file alternatieven aan.

Kijk voor gedetailleerde informatie op de Van A naar Beter-site.

Meer informatie


* Van A naar Beter

* Stichting A9 bereikbaar