Gemeente Woerden


* Persberichten

Ashraf El Hagoug komt zat. 4 aug naar Nederland


01 aug 2007
De Bulgaars-Libische arts Ashraf El Hagoug komt zaterdag 4 augustus aan in Nederland. Hij reist direct door naar Woerden, waar zijn ouders sinds enkele jaren wonen. Zijn ouders hebben hem in Bulgarije opgehaald.
De Palestijnse arts Ashraf El Hagoug en de vijf Bulgaarse verpleegkundigen zijn vorige maand vrijgekomen uit gevangenschap in Libië en afgereisd naar Bulgarije. Hij zat samen met vijf verpleegkundigen sinds 1999 gevangen. Het gezelschap is 24 juli vroeg in de ochtend vanuit Libië naar Bulgarije gevlogen.

Dit heuglijke wereldnieuws heeft ook een Woerdens accent. De familie van Ahsraf El Hagoug woont sinds 2,5 jaar in Woerden. Burgers en bestuur van Woerden voelen zich nauw betrokken. Onder leiding van oud-wethouder Tineke Lander ijverde een werkgroep (stichting Tahhrer; Arabisch voor "zo vrij als een vogel") al jaren voor de vrijlating. De groep heeft, net als Vluchtelingenwerk Woerden, de familie (vader, moeder en 4 zussen) de familie steeds met raad en daad bijgestaan. Het gemeentebestuur heeft de acties van de werkgroep steeds van harte ondersteund.

Vanuit Woerden zal een klein ontvangstcomité, met onder ander loco-burgemeester Johan Strik en Tineke Lander van Tahhrer, de zussen van Ashraf El Hagoug begeleiden naar Schiphol om vader, moeder en zoon El Hagoug te verwelkomen.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |