Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Driebergen, 1 augustus 2007

Dion Graus loopt stage bij Walibi World

Partij vd Vrijheid kamerlid achter de knoppen van achtbaan

Op zaterdag 4 augustus loopt Dion Graus, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid, een dag stage bij Walibi World. Brancheorganisatie RECRON heeft het stageproject voor Tweede Kamerleden opgezet. Dion Graus: "Ik hoop veel te leren van de praktijk van de recreatiebranche. Wij zijn druk bezig met een initiatiefvoorstel over de druk van wet- en regelgeving op het MKB, waarbij we een apart hoofdstuk wijden aan de recreatieve sector omdat daar extra grote knelpunten zitten. Natuurlijk kan ik deze praktijkervaring daarbij zeer goed gebruiken."

Juist om de ervaringen in de praktijk te laten zien aan de Tweede Kamerleden zette RECRON het project op. Te vaak hebben ondernemers te maken met tegenstrijdige wet- en regelgeving. De woordvoerders Recreatie en Toerisme werden daarom uitgenodigd om tijdens het reces van de Tweede Kamer, de drukste periode voor de recreatieondernemers, stage te lopen bij één van de bij RECRON aangesloten bedrijven. Bij deze vereniging zijn zo'n 1.800 bedrijven aangesloten die werkzaam zijn in de recreatie, uiteenlopend van campings, bungalowparken en groepsaccommodaties tot dagattracties, zwembaden en sauna's.

Walibi World reageerde enthousiast op de vraag of zij gastheer, of liever gezegd werkgever voor een dag, wilde zijn voor het Tweede Kamerlid. De heer Graus kan een uiteenlopend programma tegemoet zien. Aan het begin van de dag krijgt hij een intensieve training waarbij ook naar de trainingsresultaten zal worden gekeken, waarna hij achter de knoppen van een attractie plaats kan nemen. Ook wordt hij meegenomen naar de plek waar over twee weken het Lowlands Festival plaats vindt.

Door de eventuele verhoging van het BTW tarief op kermissen en andere attracties, waartoe het kabinet het voornemen lijkt te hebben, krijgt het bezoek ook nog een extra actualiteitswaarde. Dion Graus over het voornemen: "Wij zijn grote tegenstanders van BTW verhogingen in het algemeen en deze in het bijzonder. Dierentuinen en attractieparken hebben een grote educatieve waarde en zijn een uiting van onze cultuur. De BTW verhoging mag geen doorgang vinden."

RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, streeft naar een optimaal ondernemersklimaat in de recreatiebranche en behartigt de collectieve en individuele belangen van de leden. De brancheorganisatie vertegenwoordigt bijna 1.800 recreatiebedrijven. Hieronder vallen kampeerbedrijven, bungalowparken, groepsaccommodaties, dagattracties, buitensportbedrijven, zwembaden en sauna's.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht