LLiNK

Rotterdam, 1 augustus 2007


- PERSBERICHT-

De geheimen van de nacht in LLiNK in Natura

Aflevering 10 van LLiNK in Natura gaat over de geheimen van de nacht. De zon maakt plaats voor de maan, dagdieren sluiten hun ogen en nachtdieren leven op, zoals damherten. In de Zeelandse duinen zoeken we de dieren op, die zeker niet schuw blijken te zijn. Bas Westerweel neemt even verderop een kijkje onder de zeespiegel. Met behulp van een kor - een ouderwets vissersnet - ontdekt hij de meest actieve kustbewoners van de Noordzee zoals garnalen, krabben en platvissen. De bewoners van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt zijn intussen in diepe rust verzonken, behalve jachtopziener Herman. In het pikkedonker gaat hij op zoek naar stropers. Of hij ze vindt, zie je in LLiNK in Natura, zaterdag 4 augustus om 19.00 uur op Nederland 2.

Op 15, 16 en 18 augustus zijn er drie LIVE-uitzendingen van LLiNK in Natura vanaf de Landgoedfair in Beesd. Vanuit een houten prieeltje met de natuur als decor blikt LLiNK in Natura op 15 en 16 augustus terug op het succesvol verlopen eerste seizoen, waarbij alle hoogtepunten van de serie nog een keer voorbij komen. Bas Westerweel ontvangt een aantal bijzondere gasten met wie hij het laatste nieuws doorneemt en nieuwe natuurplannen onthult. Op 18 augustus blikken we terug op alle avonturen die de bewoners van Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt de afgelopen weken beleefde. Ze schuiven allemaal aan tafel bij Bas: van jachtopziener Herman tot de baron en barones. De bewoners vertellen alles wat nog niet verteld is over hun leven op het landgoed. Bas Westerweel, de bewoners van het landgoed, bijzondere gasten en het publiek maken van deze uitzending van LLiNK in Natura een gezellig natuurfeest. LLiNK in Natura LIVE is op woensdag 15 en donderdag 16 augustus om 20.00 uur te zien bij LLiNK op Nederland 2, en op zaterdag 18 augustus om 19.00 uur bij LLiNK op Nederland 2.

Op de website, www.llink.nl en op televisie wordt elke week speciaal aandacht geschonken aan de Groene Camera Competitie. Deelnemers kunnen hun mooiste of meest bijzondere natuurfoto's en - filmpjes uploaden op de website. Van bijvoorbeeld een prachtig vogeltje in de achtertuin, een kleurrijke bloem in het buurtplantsoen, of een vreemde kikker in de sloot. De beste filmpjes worden iedere week uitgezonden op televisie, en er zijn wekelijks prijzen mee te winnen. Op de site zijn daarnaast verschillende verhalen, een uitgebreide activiteitenkalender, leuke tips en natuurweetjes te vinden.

LLiNK in Natura wordt vanaf 2 juni 13 weken lang wekelijks op zaterdagavond om 19.00 uur op Nederland 2 uitgezonden.

LLiNK wil kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2, Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.llink.nl

###
EINDE PERSBERICHT


Noot voor de redactie,