Stichting Aids Fonds

Aids Fonds & Gay Pride 2007

27-07-2007

Canal Parade
Tijdens de Canal Parade op zaterdag 4 augustus pakt het Aids Fonds uit met geweldige artiesten die belangeloos meewerken. Shirley Hart vraagt als MC aandacht voor het belang van aidsremmers voor iedereen, waar ook ter wereld! Ook het felbegeerde Dj-Duo Wannabeaster & Miss Behave geven act the présence. Enfant terrible en couturier Bas Kosters hijst de dames in een spetterende outfit onder het wakend oog van styliste Pythia Tarenskeen. Naast de optredende artiesten zet een groot aantal vrijwilligers zich in om van deze bootoptocht wederom tot een succes te maken. Het Aids Fonds vraagt dit jaar tijdens de parade aandacht voor het thema iedereen heeft recht op aidsremmers en de boodschap veilig vrijen is toch niet je enige bijdrage?. Love is the word en op de Loveboat van het Aids Fonds verspreiden ditmaal heuse Lovedocters de boodschap. Check it out!

Rembrandtplein
Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er culturele, muzikale avondvullende programmas op het Rembrandtplein die zich laten samenvatten in drie woorden: Anders, Klassiek en Pride. Het Aids Fonds is zichtbaar aanwezig en hiv en aids zullen als themas terug komen gedurende de optredens. Hier volgt een greep uit het programma:

Vrijdagavond 3 augustus
Vanaf 19.00 uur lezen schrijvers fragmenten uit eigen werk voor, zoals:

- De Franse schrijver Abdellah Taïa leest voor uit zijn roman Broederschap.

- Imad El Kaka leest voor uit Mijn geloof & mijn geluk, waarin 20 portretten staan van islamitische homos en lesbiennes.
- Ellen Robles, columniste van het Parool, draagt teksten voor. Om 20.00 uur treden Liesbeth List en Ramses Shaffy op onder begeleiding van een orkest. Zij zingen onder andere Franse chansons.

Zaterdagavond 4 augustus
Vanaf 17.00 uur zijn diverse optredens:

- DJ Maestro.

- Lange Frans en Sef Thissen.

- DJ Dennis van der Geest.
Om 20.00 uur treedt Willeke Alberti op onder begeleiding van een orkest.

Het programma is nog volop in aanwas. Kijk voor de meest actuele versie vanaf zondag 29 juli op www.amsterdampride.nl.

Westermarkt
Thema van drie dagen festiviteiten rond het homomonument bij de Westermarkt is 'Fight for your right'. De betrokken organisaties besteden aandacht aan de aidsbestrijding. Aids Fonds highlights:

Vrijdagavond 3 augustus
Om 22:30 wordt er onder leiding van Joost van Bellen en het meubelstukkenteam een safe sex promotie stunt uitgehaald met medewerking van internationale artiesten.

Zaterdag 4 augustus
'Walking Cadeau Condom', met style & grace. Twee dames lopen rond in een jurk van opgeblazen doorzichtige plastic zakjes met daarin een condoom en een Red Ribbon. Iedereen mag een zakje eraf plukken. Motto: 'Veilig vrijen is toch niet je enige bijdrage?'