Van Velzen slotact Nederweert Live Open Air 2007


Ook eerste buitenlandse act komt naar Nederweert: Ex-Hoax gitarist Jon Amor

NEDERWEERT, 20070416 -- Na Racoon en The Sheer heeft Nederweert Live Open Air ook in 2007 een van Nederlands populairste bands van het moment weten vast te leggen: Van Velzen! Deze formatie rondom zanger/pianist Roel van Velzen is in een paar maanden tijd uitgegroeid tot een van Nederlands bekendste acts. Als eerste artiest in 8 jaar kwam Van Velzen met zijn eerste album Unwind binnen op nummer 1 in de Mega Top 100 albumcharts. Met de singles Baby Get Higher en Burn scoorde Van Velzen dikke hits. Gisteren ontving de singer/songwriter uit handen van Giel Beelen maar liefst twee 3FM Awards, één voor...

...Beste Nieuwkomer en één voor Meest Gedraaide Single van het jaar. Voor deze laatste prijs nam Van Velzen vorige week al de Schaal van Rigter in ontvangst van Racoon, die de Award vorig jaar wisten te winnen. Van Velzen is naast dit alles regelmatig te zien bij De Wereld Draait Door op Nederland 3! En hoewel Van Velzen maar 1,50 meter klein is, mag hij met recht een groot artiest genoemd worden.

Nederweert Live Open Air is bovendien verheugd de eerste buitenlandse act te kunnen presenteren. Nadat hij vorig jaar indruk maakte op Bospop, staat de Engelsman Jon Amor dit jaar op Nederweert Live Open Air! De gitarist die in de jaren '90 door heel Europa furore maakte als gitarist van bluesband The Hoax, wordt speciaal voor NLOA naar Nederland gehaald, om hier samen met zijn nieuwe band op te treden!

Met deze twee topacts staat de line-up van de editie 2007 nu al als een huis! Binnenkort worden nog enkele spectaculaire namen bekend gemaakt! De derde editie van Nederweert Live Open Air gaat plaatsvinden op zaterdag 4 augustus 2007 op het Raadhuisplein in Nederweert. Net als de vorige 2 edities is NLOA ook in 2007 volledig gratis toegankelijk.





Stichting Nederweert Live