Zomerse echte liefde in Noord Groningen


Theater en diner in broeierige sferen

HOUWERZIJL, 20070724 -- De echte liefde vindt zichzelf deze zomer in Houwerzijl, ten Noordwesten van de stad Groningen. In de eerste 3 weekenden van augustus brengt Engelharda Produkties Ten liefde, het 4e perspectief. Het toneelstuk toont een viertal perspectieven op `echte' liefde en wordt voorafgegaan door een zinnenprikkelend diner. De theatervoorstelling wordt 4, 5, 10, 11, 17 en 18 augustus gespeeld in Ruimtela, voorheen kerk, nu werkruimte voor kunst, in Houwerzijl, Groningen. Voor kaarten bel je 0595 571 899 of kijk je op www.hogelandechteliefde.nl.

Eigentijdse Romeo & Julia

Ten liefde het 4e perspectief verhaalt over een eigentijdse Romeo en Julia. Zij treffen elkaar op een singlesavond en lijken voor elkaar gemaakt. Zij ontmoeten elkaar echter twintig jaar te laat. De ontmoeting blijkt de opmaat naar een tragische afloop. Om het perspectief van het klassieke liefdesverhaal van Romeo en Julia te nuanceren tonen de makers nog drie andere perspectieven op `echte' liefde. Zo ontstaat een rollercoaster vertelling bestaande uit spel, videobeelden en muziek.


Afrodiserend diner

De voorstelling wordt voorafgegaan door een zinnenprikkelend en verrassend diner. Op het plein voor de kerk komt de bezoeker meteen in de stemming en draait alles om het genieten van een heerlijke maaltijd met een spannend drankje. De bezoeker van de voorstelling ziet, beleeft en proeft alles dat eten en drinken bindt met de liefde. Van het genieten van tongstrelende gerechten tot het ontkurken van een champagnefles.


Speeldata

Ten liefde, het 4e perspectief speelt 4, 5, 10, 11, 17 en 18 augustus 2007 in Ruimtela, een voormalig kerkje omgebouwd tot klein centrum voor kunst midden in het dorp Houwerzijl, op het Hogeland in Noordwest Groningen. De regie is in handen van Ruth Wermers. Spel Ellen Kiewiet en Herald Nobel. Kaarten zijn te bestellen via www.hogelandechteliefde.nl of telefoon 0595 571899.





Ingezonden persbericht