Hetero's ook trots


Heteroboot vaart mee met Canal Pride

AMSTERDAM, 20070725 -- Tijdens de jaarlijke Canal Pride te Amsterdam moet dit jaar voor het eerst een 'heteroboot' meevaren. Dit is het plan van initiatiefnemer en hetero Coos Peterse. Op deze manier wil hij laten weten trots te zijn dat je in Nederland vrij bent naar je geaardheid te leven. Ook doet hij dit om een tendens van toenemende homohaat en intolerantie tegen te gaan. Samen met een aantal vrienden wordt hard gewerkt om het plan te laten slagen.

Peterse: `Er is de laatste tijd een toenemende homohaat. Het stoort ons hoe onverschillig daar op wordt gereageerd. We vinden daarom dat het tijd wordt om vanuit hetero-hoek dit standpunt duidelijk te maken. Daarom willen we meevieren dat in Nederland homo's kunnen zijn wie ze zijn.'

De boot is bedoeld voor hetero's die achter dit standpunt staan. Het is de bedoeling zoveel mogelijk hetero's te mobiliseren, om dit statement zo krachtig mogelijk te laten zijn.

Overigens is het nog maar de vraag in hoeverre het heteroboot-plan slaagt. Zo is de financiële kant van het verhaal nog niet rond en wordt er volop gezocht naar een geschikte boot. "Toch gaan we er alles aan doen dit een succesvol project te maken. Het is kortdag, maar we gaan ervoor. Alle hulp hierbij is welkom. We hebben gehoord dat zelfs CNN en BBC er aandacht aan willen besteden, dus dit is niet zomaar iets"

Mensen die een bijdrage willen leveren aan de heteroboot, of mee willen varen, kunnen een mail sturen naar: heteroboot@gmail.com. Ook is de heteroboot te steunen op heteroboot.hyves.nl en heterosooktrots.hyves.nl. Aan www.heteroboot.nl wordt gewerkt.





Ingezonden persbericht