Africando (Senegal) op African Festival Delft


DELFT, 20070730 -- Zaterdag 4 augustus 2007 barst het African Festival Delft los in het DHC Stadion Delft. Met veel trots presenteren we Africando op het Oxfam-Novib Podium.

De inmiddels legendarische salsaband Africando is in 1990 opgezet door de West-Afrikaanse producer Ibrahim Sylla en arrangeur Boncana Maiga. De muziek van Africando combineert de salsaritmes uit Afrika en Cuba, met als uitgangspunt de Afrikaanse salsa traditie. Voorheen werden Latijns-Amerikaanse klassiekers gezongen in Wolof (West-Afrikaanse taal) of Wolof en Spaans, tegenwoordig worden Afrikaanse klassiekers begeleid met Zuid-Amerikaanse instrumenten en ritmes.

Hun nieuwe album Ketukuba is volgens insiders het beste salsa-album van de laatste jaren. Hun sound blijft even aanstekelijk als de dag dat je ze voor het eerst hoorde. Deze cd is een eerbetoon aan wijlen Gnonnas Pedro. Pedro zong in Africando van 1996 tot zijn dood in 2004. Het titelnummer van dit album was zijn laatste opname. Daarnaast maak je kennis met twee jonge Senegalese zangers: Pascal Dieng van Super Cayor en Basse Sarr van Orchestre Afro-Salsa uit Dakar.

Zorg dat je erbij bent op zaterdag 4 augustus! Dit nu al legendarische optreden mag je niet missen!

Check de line up op www.africanfestivaldelft.nl





Kalebas Produkties