Nederlandse Volks-Unie (NVU)


Demonstratie NVU zaterdag 4 augustus in Den Haag! Verbod Keltisch kruis opgeheven in Nederland

Het verbod Keltisch kruis is opgeheven! Dit houdt in dat er weer vlaggen met het Keltisch kruis meegenomen kunnen worden met de voorwaarde dat er verder geen opschrift of tekst bij staat! Het verbod was door de gemeente Den Haag opgelegd, maar met succes vandaag aangevochten bij de bestuursrechter!

Vanochtend diende bij de bestuursrechter in Den Haag om 10:00 uur een aanvraag voor een voorlopige voorziening (kortgeding) wegens door de gemeente Den Haag ingeperkte route en opgelegde verboden symbolen!

De bestuursrechter ging niet akkoord om onze route naar de ambassade in stand te houden want dit zou een buitengewone belasting zijn van de (nu in vakantietijd) politiekrachten, naast de nu al 330 menskrachten nodig aan politie, voor het tegelijk begeleiden van de NVU en AFA demonstraties. Daarnaast zouden nog eens 190 extra menskrachten nodig zijn wanneer wij deze route zouden lopen dus zon 520 menskrachten in totaal.

De route opgelegd en veranderd door de burgemeester en de bestuursrechter is geworden: Leidse Straatweg, Boslaan, Bezuidenhoutseweg, Koningskade, Boorlaan, Boslaan, via de overkluizing ter hoogte van Bezuidenhoutseweg 10 naar Boslaan, Leidse Straatweg. Het start en eindpunt blijven hetzelfde namelijk Leidse Straatweg. De toespraken kunnen worden gehouden voor het Centraal Station en nu dan voor de Koningskade (aan de kant van het malieveld) die grenst aan / voor het Korte Voorhout.

Plattegrond

De aanvangstijd en duur van de demonstratie is eveneens hetzelfde gebleven, namelijk aanvang 13:00 t/m 17:00 uur.

Eveneens heeft de bestuursrechter de politie duidelijk te kennen te geven dat zij wel verantwoordelijk zijn om onze geparkeerde autos in de gaten te houden!

In de toekomst zullen wij onze strategie zo aanpassen dat wij volgende jaar zeker weer voor de Amerikaanse ambassade zullen gaan demonstreren! We hebben weer veel geleerd van deze rechtzaak. Zo ook van het donderdagavond laat ingediende AIVD rapport door de advocaat van de gemeente Mr. F.W. Bleichrodt, wat zomaar even tevoorschijn werd getoverd bij de rechtzitting. Een rapport welke de rechter zelfs gedeeltelijk wegwuifde met de reden dat iedere AIVD informant wel met zulk soort informatie kan aankomen!

Het mag duidelijk zijn dat het aanwenden van geweld van de AFA (demo 2004) en het dreigen met geweld zeker zijn invloed heeft gehad op de risicoanalyse van de politie en de gemeente.

Technisch bekeken is het 2-1 voor de NVU door met inlevering van de straat Korte Voorhout als verlies en het niet mogen spreken schuin tegenover de Amerikaanse Ambassade, maar als winstpunten het zelfbedachte verbod van het Keltische Kruis in Den Haag en de rest van Nederland en het bewaken / toezicht houden bij de geparkeerde wagens zoals alle andere korpsen in Nederland dit ook doen.

Tegen US-Imperialisme en Zionisme! Solidariteit met Iran!

Arnhem, 3 augustus 2007. Constant Kusters.

Het Keltisch kruis is
weer toegestaan zonder
opschrift of tekst erbij
NVU - Nederlandse Volks-Unie ® ©