Politie Groningen

Zaterdag 4 augustus 2007

Provincie Groningen, 04-08-2007

Meedhuizen: automobilisten botsen

Twee automobilisten zijn vrijdagmorgen bij een aanrijding op de kruising van de Holeweg met de Westerlaan licht gewond geraakt. Een 38-jarige man uit Veendam reed over de Kloosterlaan in Farmsum, toen hij de N362 wilde oversteken. De automobilist verklaarde te zijn gestopt, goed te hebben gekeken naar ander verkeer, voordat hij weer optrok en de weg overstak. Toch zag hij een 30-jarige vrouw uit Keulen (Duitsland) over het hoofd. De twee botsten tegen elkaar. De vrouw kwam in haar auto in de naastgelegen sloot tot stilstand. De man kwam in de berm tot stilstand. Beide slachtoffers werden naar een ziekenhuis gebracht. Daar bleek hun letsel erg mee te vallen; voornamelijk hadden ze blauwe plekken en spierpijn. Beide autos raakten flink beschadigd. De accu van de auto van de Veendammer was zelfs uit zijn auto naar de andere kant van de weg gevlogen. Zijn kentekenbewijs werd ingevorderd, vanwege de schade. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Sappemeer: beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

Een 19-jarige automobilist uit Hoogezand moest vrijdagmorgen op de Vosholen zijn rijbewijs inleveren. Hij werd met een snelheid van 102 km/uur betrapt, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: veel mis met Stadjer en auto

Een 20-jarige automobilist is vrijdagmiddag op de Concourslaan met drie bonnen beboet. Tijdens een controle werd hij langs de kant van de weg gezet. Hij bleek geen rijbewijs B te hebben. Ook de auto was niet in orde. De auto was niet verzekerd en de APK was verlopen. Hij kreeg drie bekeuringen. De auto werd meegenomen naar een politiebureau. Deze auto wordt pas aan de eigenaar meegegeven als het verzekerd is. Bovendien moet diegene wel een rijbewijs hebben.

Groningen: Friezin door het lint

Een 22-jarige vrouw uit Leeuwarden is vrijdagnacht op de Grote Markt aangehouden voor mishandeling. De vrouw had in een café ruzie met twee andere vrouwen, waarbij ze een van hen, een 17-jarig meisje uit Groningen, een klap gaf en aan haar haren trok. De vriendin van het meisje, ook 17 jaar uit Groningen, wilde de boel sussen, maar kreeg van de verdachte een trap in haar zij. Door de portiers werd de Friezin buiten gezet. Vervolgens richtte ze haar woede op een 18-jarige vrouw uit Groningen. Zij moest door de worsteling wat plukken haar missen. Ook zij werd geholpen door een vriendin, een 21-jarige vrouw uit Groningen. Deze Groningse moest het bekopen met een klap op haar hoofd met een glas. De portiers hebben de dames uit elkaar gehaald en de zaak overgedragen aan de politie. Agenten hielden de Friezin aan en ze werd ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: man ingesloten voor huiselijk geweld

Een 35-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht aangehouden voor huiselijk geweld. Hij was naar de woning in de Indische buurt van zijn ex-vrouw gegaan en wilde daar naar binnen. De 32-jarige vrouw wilde hem niet binnenlaten, waardoor de Stadjer begon te schreeuwen en tegen de deur schopte. Uiteindelijk kreeg de vrouw de deur tegen haar hoofd. Binnen moest ze nog een klap incasseren, waarna hij vertrok. Toen agenten het slachtoffer te hulp schoten, kwam de verdachte weer aanlopen. Hij werd ingerekend. De Stadjer is ingesloten voor nader onderzoek en het huiselijk geweld traject wordt gestart.

Leek: gevaarlijk op pad met aanhangwagen

Een 65-jarige man uit Leek is vrijdagmiddag bekeurd voor afvallende lading van zijn aanhangwagen. Een getuige zag hem rijden op de A7 en vond het een gevaarlijke situatie. Hij belde de politie. Agenten troffen de Leekster op de Hoofdstraat in Leek. Achter zijn auto zat een kleine aanhangwagen met daarop balken van drie meter. In ieder geval te groot en te zwaar voor de aanhanger. Ook waren de balken met een dun touwtje vastgemaakt, waarvan een paar balken zelfs helemaal niet vastzaten. Die konden er dan ook gemakkelijk afglijden. Hij kreeg een bekeuring en moest de aanhangwagen loskoppelen van de auto en een grotere aanhangwagen regelen.

Appingedam: gordelcontrole

De politie heeft vrijdagmorgen op de Molenstraat in Appingedam een gordelcontrole gehouden. Er werden circa 380 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen veertien personen een bekeuring van 75 euro, omdat ze geen gordel droegen.

Farmsum: bestuurder rent weg

Een 18-jarige man uit Delfzijl is vrijdagavond op de Molenstraat in Farmsum weggerend bij een controle. Hij werd gecontroleerd vanwege zijn snelheid. Toen hij langs de kant van de weg gezet werd, ging hij er plotseling rennend vandoor. De Delfzijlster wist in eerste instantie te ontkomen. Korte tijd later trof een van de agenten hem toch nog. De verdachte werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het onverzekerd rijden en zijn auto was niet apk-gekeurd.

Leek: rijbewijs kwijt na ongeval

Een 32-jarige automobilist uit Leutingewolde moest vrijdagavond op de oprit van de A7 bij Leek zijn rijbewijs inleveren. Een andere automobilist zag dat hij ineens tegen de vangrail botste. Toen agenten ter plaatse waren, stond de 32-jarige ongedeerd naast de auto. Wel moest hij een blaastest ondergaan. Daaruit bleek dat hij onder invloed was. Op het bureau werd bijna 1,5 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Appingedam: zware schade na auto tegen gevel

Een 26-jarige automobilist uit Appingedam is zaterdagnacht tegen de gevel van een woning aan de Koningstraat gereden. Hij ging er lopend vandoor, maar getuigen belden de politie. De woning bleek zwaar beschadigd en op straat lagen brokstukken van de woning. Een paar meter verderop stond een auto, bovenop een omgereden verkeerspaal, met veel schade. Omstanders waren ontdaan en vertelden dat de veroorzaker was weggelopen. Onderzoek bij de woning leverde geen bestuurder op. Ook in de omgeving werd naar hem uitgekeken. Dat leverde in eerste instantie ook niets op. Totdat de bestuurder zich zelf meldde bij de agenten. Ze roken een sterke alcohollucht en een blaastest wees uit dat hij onder invloed was. Op het politiebureau bleek dat hij ruim
1,35 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Ook de verkeersongevallenanalysedienst kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar de oorzaak van de aanrijding. Door de aanzienlijke schade aan het pand werd ook de hulp ingeroepen van de brandweer. Het pand bleek onbewoonbaar te zijn, omdat de voorgevel op instorten stond. De gemeente zorgde voor een afzetting, zodat de brandweer puin kon ruimen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heiligerlee: rijbewijs kwijt na te hard rijden

De politie heeft vrijdagmiddag op de A7 bij Heiligerlee het rijbewijs van een 20-jarige beginnend bestuurder uit Appingedam ingevorderd. Hij reed 182 km/uur per uur, waar 120 km/uur is toegestaan. Tegen de jonge automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Kolham: 750 gram softdrugs in auto

De politie heeft vrijdagavond op een parkeerplaats op de A7 bij Kolham een 33-jarige man uit Bremen (Duitsland) aangehouden. Medewekers van de douane hadden de geparkeerde auto zien staan. De bestuurder lag te slapen. Op de achterbank stond een tas, waarin in totaal circa 750 gram softdrugs lagen. De Duitser werd ingerekend. De auto, de drugs, twee mobiele telefoons en een geldbedrag werden in beslag genomen. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Scharmer: motorrijder onderuit en gewond

Een 37-jarige motorrijder (woonplaats onbekend) is vrijdagavond op de A7 bij Scharmer onderuit gegaan en gewond geraakt. Op dat gedeelte van de A7 heeft de rijbaan gescheiden rijstroken, vanwege
wegwerkzaamheden. De motorrijder reed op de linker rijbaan en ging onderuit op de plek waar de rijbanen weer bij elkaar komen. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht. De man is met in ieder geval polsletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een regsitratie van het ongeval. Wegwerkers hebben geholpen met de afzetting van de plek van het ongeval en het omleiden van het verkeer.

Veendam: vernieler fietst stink-sloot in tijdens vlucht

Een 17-jarige jongen uit Wildervank is vrijdagavond tijdens zijn vlucht een sloot ingefietst. Hij had de spiegel van een geparkeerde auto vernield. De auto stond geparkeerd aan de Overijssellaan. De eigenaar en zijn zoon gingen achter hem aan, maar raakten de verdachte in eerste instantie kwijt. De zoon wist hem alsnog in de kraag te vatten, toen hij een moddersloot infietste tijdens zijn vlucht. De jongen werd ingerekend en ingesloten voor onderzoek.