Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 04-08-2007

Bestelbus onder gekantelde containerauto

SPIER Vrijdagmorgen is een 20-jarige vrouw uit Hooghalen licht gewond geraakt bij een ongeval op De Steegde. Op de T-kruising met de Oosterseveldweg verleende ze geen voorrang aan een 36-jarige man uit Hardenberg, die met een vrachtauto met vuilcontainers reed. Bij het ongeval kantelde de vrachtwagen en kwam op de bestelauto terecht. De vrouw kon zelf uit het wrak van haar auto komen en raakte slechts licht gewond. De inhoud van de vuilcontainers en van de dieseltank van de vrachtauto kwam op en in de grond terecht. De opruimwerkzaamheden, waarbij de vervuilde grond is afgegraven, duurden tot ver in de middag. Het ongeval vond rond half acht plaats. (07-164932)

Fietsers met sturen in elkaar

ANNEN Vrijdagavond is een 59-jarige vrouw uit Annerveenschekanaal gewond geraakt bij een ongeval op de Hullen. Ze fietste naast haar echtgenoot en op enig moment raakten ze met de fietssturen in elkaar. De vrouw kwam daarbij te vallen en liep een hoofdwond op. Ze is voor controle met de ambulance naar het Refajaziekenhuis gebracht. (07-165056)

Aanvullende informatie dodelijk ongeval

HOLSLOOT Vrijdagavond is een kort persbericht verschenen omtrent een dodelijk ongeval. Als aanvulling hierop kan het volgende worden vermeld. Het slachtoffer is een 43-jarige man uit Veenoord. Het ongeval vond omstreeks 20.45 uur plaats. Uit het onderzoek, waarbij ooggetuigen verklaringen hebben afgelegd, blijkt dat het slachtoffer de trein mogelijk niet heeft zien aankomen door de laagstaande zon. Het onderzoek ter plekke en de bergingswerkzaamheden hebben tot halverwege de nacht geduurd. Vanaf zaterdagochtend rijdt het treinverkeer tussen Emmen en Coevorden weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. (07-165066)

Politie onderzoekt woninginbraak

HOOGEVEEN Vrijdagmorgen is ingebroken in een flatwoning aan De Arend. De 50-jarige bewoner mist een geldbedrag. De politie onderzoekt deze inbraak. (07-165011)

Politie onderzoekt mishandeling

HOOGEVEEN Vrijdagnacht kreeg de politie een melding van een mishandeling in de Hoofdstaat. Daar troffen agenten een 34-jarige man uit Emmen aan, die door twee of drie mannen was mishandeld. De man is naar de huisartsenpost gebracht voor behandeling. Daarna deed hij aangifte. De politie stelt een verder onderzoek in naar de daders. (07-165131)

Ongewenste gasten aangehouden

ASSEN Vrijdagnacht zijn in een café aan de Brinkstraat twee mannen aangehouden. Beide stonden als ongewenst te boek. Wegens eerdere misdragingen hadden ze een zogeheten lokaalverbod ontvangen. Ondanks dat gingen ze toch het café binnen. Nadat ze hadden geweigerd het café te verlaten werd de politie gebeld, die beide heeft aangehouden. De twee zijn afkomstig uit Assen en zijn 26 en 31 jaar oud.

Boete voor dumpen afval

MEPPEN Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat in het bos richting Mantinge een hoop afval was gedumpt. Ter plekke bleek dat het ging om potten, pannen, kleding, een friteuse en een stuk van een kinderwagen. Na een onderzoek kon de dader worden opgespoord, een 49-jarige man uit Coevorden. Hij werd thuis met een bezoek vereerd en bekende dat hij de rommel daar had gedumpt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hem is eveneens duidelijk gemaakt dat hij de troep zelf daar moet opruimen, omdat dit anders op zijn kosten wordt geregeld. (07-164981)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.