Partij voor de Vrijheid (PVV)


Moslim broederschap officiële gesprekspartner regering - Kamervragen zaterdag 04 augustus 2007
Vragen van de leden Wilders en De Roon (beiden PVV) aan de Minister voor Wonen, Wijken en Integratie en de Minister van Justitie over het bericht dat een kopstuk van de Moslim Broederschap functioneert als officiële gesprekspartner van de regering*.

1.)
Bent u bekend met de berichten 'Vogelaar praat met extreme moslim'* en 'Meer moslimmacht'*?

2.)
Is het waar dat Yahia Bouyafa door inlichtingendiensten gezien wordt als spin in het web van de fundamentalistische Moslim Broederschap? Zo ja, wanneer was u daarmee bekend?

3.)
Is het waar dat Yahia Bouyafa als nieuwe voorzitter van de Contact Groep Islam functioneert als officiële gesprekspartner van de regering?

4.)
Bent u ermee bekend dat het motto van de extremistische Moslim Broederschap luidt: 'Allah is ons doel, de koran is onze grondwet' ?
5.)
Bent u ermee bekend dat de AIVD reeds in 2004 activiteiten van de Moslim Broederschap signaleerde gericht op een verhulde intredepolitiek in politieke en maatschappelijke instellingen?
6.)
Bent u bereid Yahia Bouyafa niet langer als gesprekspartner te beschouwen? Zo neen, waarom niet?

7.)
Bent u bereid de Moslim Broederschap en alles wat daar direct of indirect mee te maken heeft in Nederland met wortel en tak uit te roeien? Zo ja, op welke wijze, zo neen, waarom niet?


*De Telegraaf, zaterdag 4 augustus 2007


____________________