Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Apeldoorn - Rijbewijs motorrijder ingevorderd             |

Een 49-jarige motorrijder uit Arnhem is vrijdag 3 augustus zijn rijbewijs kwijtgeraakt wegens een snelheidsovertreding van 60 km/h.

Surveillanten van de politie kregen de motorrijder op de Machantstraat in het vizier. De motorrijder reed vervolgens richting de Laan van Kuipershof met een snelheid van 120 km/h, terwijl hij maar 50 km mocht rijden. De weg werd vervolgd naar de Laan van Maten waar een snelheid van 100 km/h werd behaald. De politie kon de motorrijder vervolgens aanhouden en vorderde het rijbewijs van de man in. Het proces-verbaal wordt opgestuurd naar de officier van justitie voor de verdere fahandeling.
|     |Apeldoorn - Drankrijders betrapt                          |

De politie in Apeldoorn heeft vrijdag 3 augustus twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Beiden kregen een proces-verbaal.

Surveillerende agenten zagen aan de Hoofdstraat in Apeldoorn een 40-jarige bestuurder uit Apeldoorn zijn auto parkeren. Toen de man uitstapte kon deze zich nog net aan het dak van de auto vasthouden, om zo te voorkomen dat hij zou vallen. De man liep vervolgens waggelend weg. De man werd aangehouden en blies 1,7 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Een 67-jarige automobilist uit Apeldoorn reed over de Jachtlaan in Apeldoorn. Surveillanten zagen dat de bestuurder slingerend zijn weg volgde. De man werd vervolgens aangehouden en blies 1,3 promille. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en een rijverbod van 6 uur opgelegd.
|     |Apeldoorn - Diefstal auto                                 |

Onbekenden hebben vrijdag 3 augustus vanaf de parkeerplaats bij de Apenheul aan de JC Wilslaan een zwarte Volkswagen Transporter met kenteken 88-BR-NP weggenomen. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

De eigenaar had de Transporter rond 09.40 uur geparkeerd op de parkeerplaats. Toen hij rond 12.30 uur naar huis wilde gaan, bleek zijn auto verdwenen. In de auto zaten meerdere goederen, waaronder fietsen omdat de man net terugkwam van vakantie. De politie is op zoek naar tips en getuigen. Men kan bellen naar 0900 8844. De auto staat inmiddels internationaal gesignaleerd als zijnde gestolen.
---

---

---

---- --