Ingezonden persbericht
PERSBERICHT WERKGROEP STOP DEPORTATIES 4 augustus 2007

Weer activisten in vreemdelingenbewaring

Tijdens een blokkade-actie van Kamp Zeist vrijdagmorgen 3 augustus 2007 werden totaal acht mensen opgepakt. Twee van hen zitten nog vast in politiebureau Paardenveld in Utrecht. Zij weigeren, overeenkomstig hun zwijgrecht, hun naam te vertellen. Voor de twaalfde en dertiende keer gebeurt het nu dat activisten, om hen tot praten te dwingen, in vreemdelingenbewaring zijn gesteld.

Werkgroep Stop Deportaties wil hierbij haar ontevredenheid uiten over het chantagebeleid dat de Neederlandse overheid tegen migranten en activisten voert. Ter ondersteuning hiervan is er een lawaaidemonstratie vanavond om 20 uur bij politiebureau Paardenveld in Utrecht.

Luid en duidelijk willen wij te kennen geven dat het maar eens afgelopen moet zijn met mensen in het crimineelhokje te stoppen door hen op te sluiten zonder dat zij een strafbaar feit hebben begaan. Immers, migratie naar een betere toekomst, vluchten voor gewelddadigheid en onrecht, danwel gebruikmaken van het recht van demonstratie voor een maatschappij die wereldwijd gelijkheid brengt is toch niet misdadig???

Misdadig, dat is dit ('vreemdelingen')beleid dat mensen al hun rechten afneemt, en voor onbepaalde tijd opsluit in uitzichtloze en mensonterende omstandigheden!

Werkgroep Stop Deportaties
06-15287431