Politie Zeeland


---


O-2491-2007 Aanhoudingen in Burgh-Haamstede
Vrijdagochtend rond 11.15 uur heeft politie Zeeland een 24-jarige man uit Sint Willebrord en een 18-jarige man uit Etten-Leur, aan de J.J. Boeijesweg in Burgh-Haamstede aangehouden op verdenking van heling.
In verband met diverse diefstallen uit auto's in de omgeving van de J.J. Boeijesweg werd het tweetal gecontroleerd (een van hen voldeed aan het signalement dat door een getuige was opgegeven na een autoinbraak). De mannen hadden diverse tassen bij zich waar vermoedelijk van diefstal afkomstige spullen inzaten. Het tweetal is in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

O-2492-2007 Openbare schennis, Scherpenisse
Donderdagmiddag rond 12.05 uur is een 17-jarige fietsster uit de gemeente Tholen, aan de Gorishoeksedijk/Galgepad in Scherpenisse lastig gevallen door een onbekende man.
Het meisje fietste rond genoemd tijdstip alleen over het fietspad het Galgepad in de richting van Sint Maartensdijk.
Een onbekende man, die voor haar kwam fietsen, versperde haar doorgang zodat het meisje moest stoppen.
Nadat hij aan het meisje vroeg om te kijken of er niemand aankwam omdat hij moest plassen liet hij haar zijn geslachtsdeel zien.
Hierop is het meisje direct weggefietst. Onderweg kwam ze een onbekende vrouw met een buggy tegen waar ze haar verhaal aan vertelde. Uit het gesprek bleek dat de onbekende vrouw eerder die dag, op dezelfde plaats, was aangesproken door de man. De politie zou graag in contact komen met deze vrouw en andere personen die door de man zijn aangesproken.
Het gaat om een blanke man van ongeveer 70 jaar oud. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en droeg een fel blauw vest of jasje.

O-2493-2007 Diefstal tuinset, Heinkenszand
Tussen vrijdagavond 20.00 uur en zaterdagochtend 07.00 uur is, uit de achtertuin bji een woning aan de Bieslookstraat in Heinkenszand, een tuinset weggenomen.
De set bestaat uit een tafel en 6 stoelen. De waarde van de tuinset is onbekend.

O-2494-2007 Diefstal uit vrachtauto, Poortvliet
Tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagochtend 10.30 uur is er ingebroken in een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Paasdijkweg in Poortvliet.
Uit de vrachtauto zijn zendapparatuur, een radio cd-speler en een brandblusser met onbekende waarde weggenomen.
De vrachtauto is opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.

Z-2495-2007 Aanrijding in Terneuzen
Zaterdagochtend rond 08.35 uur vond er op de kruising Esdoornlaan, Axelsestraat in Terneuzen een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets.
De 29-jarige bestuurster van de personenauto uit Terneuzen reed over de Esdoorlaan komende uit de richting bomenbuurt.
Op vermelde kruising verleende ze geen voorrang aan de voor haar van links komende 56-jarige fietser uit Terneuzen.
De man is met last van zijn buik per ambulance overgebracht naar de Huisartsenpost.