Ingezonden persbericht

Renger van der Zande

PERSBERICHT

Renger imponeert op Masters of Formula 3

ZOLDER, 04 AUGUSTUS 2007 - In de kwalificatie voor de 'Masters of F3' heeft Renger van der Zande vandaag zijn klasse getoond. Op het circuit van Zolder behoorde de Nijmegenaar samen met zijn Prema Powerteam tot de spelbepalers. In de slotseconden van de beslissende kwalificatie zat Renger op schema om de tweede tijd te klokken. Een gele vlag in de laatste sector dwong hem echter om gas terug te nemen. De Mercedes-coureur start morgen de race als zevende. Nog steeds een resultaat om als rookie trots op te zijn!

Traditiegetrouw komen dit weekend tijdens de 'Masters of Formula 3' de snelste rijders uit de F3 Euro Series en het Engelse kampioenschap samen. Samen met zijn engineers Didier en Olivier maakte Renger al tijdens de vrije trainingen en voorkwalificatie grote stappen om meer snelheid te vinden. Twee gedurfde set-up veranderingen voor de beslissende tweede kwalificatiesessie brachten de laatste tienden van seconden.

De vele gele en rode vlaggen haalden Renger vanmiddag niet uit zijn concentratie. In de laatste seconden was Renger goed op weg om een plek op de voorste startrij te bemachtigen. Zijn theoretisch haalbare tijd had hem van de tweede positie achter polesitter Romain Grosjean verzekerd. Door een gele vlag moest Renger echter van zijn gas af. Zijn zevende tijd wordt daarom alom gerespecteerd.

RENGER VAN DER ZANDE: "Ik mag niet klagen, maar ik had gewoon een top 3 plek kunnen hebben. Ik ben vandaag heel diep gegaan. Mijn snelle ronde was, tot aan de gele vlag, echt volledig op de limiet. Met de zevende startplek kan ik daarom nog goed leven. Ik ben trots op mijn team. Samen hebben we deze twee dagen echt bergen werk verzet. Morgen ga ik er weer 100% voor!"

STARTOPSTELLING MASTERS OF F3
01. Romain Grosjean (FRA), ASM Formule 3, 1:23.631
02. Franck Mailleux (FRA), Manor Motorsport, + 00.107s
03. Nico Hülkenberg (GER), ASM Formule 3, + 00.149s
07. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWERTEAM, + 00.369s

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (+31 621 541 564, media@insightf1.com)

SPONSORS

PARTNERS

Totaalnet Internet

HWA Mercedes

Design is everything

Pro-Racing de autosportspecialist

Arai Helmets Europe

PTM Helmets

Velpprint

Blitz bestickering

RaceXpress

Insight F1

Ger Peters Sportverzorging,

F1toGO