Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

85 jaar recreatie op De Paasheuvel

Kleurrijk jubileum oudste terrein van Nederland

Met de eerste steen van gebouw 'De Paasheuvel' is 85 jaar geleden de basis gelegd voor het gelijknamige recreatiebedrijf in Vierhouten. Dit feit viert De Paasheuvelgroep in de zomer van 2007 met een kleurrijk en feestelijk jubileumprogramma. Op het prachtige terrein in het hart van de Veluwe kunnen belangstellenden elk weekend in augustus genieten van totaaltheater, straattheater, lunchconcerten, lopende muziek en poppenkast.

In de historie van de Paasheuvel heeft de combinatie van ontspanning, cultuur en natuur altijd centraal gestaan. In 1922 kocht de Arbeiders Jeugd Centrale het terrein aan om daar jarenlang jonge arbeiders "ver van hun dagelijkse en niet steeds zeer opwekkende omgeving" met cultuur, natuur en elkaar in contact te brengen. Hoewel de Paasheuvelgroep zich heeft ontwikkeld tot een modern, commercieel recreatiebedrijf, is dat sociale aspect altijd behouden gebleven. De sociale Weekje Weg vakanties op het terrein zijn daar een voorbeeld van.

Voor elk wat wils
Bij het jubileum van zo'n kleurrijke onderneming hoort een kleurrijk feest. Elk weekend van augustus bruist de Paasheuvel van activiteiten voor oud en jong. Op het programma staan uiteenlopende acts en muzikale optredens, een expositie, een 'kempingkunstmart' en een groots eindfeest. Aan het programma werken gerenommeerde artiesten en theatergroepen uit verschillende disciplines mee, zoals Vuurtheater Big Bang, Clown JabbeDabbeDoe, spektakeltheater van Compagnie Doedel, het Malle Ballen Circus en animatietheater Elen Síla Lúmenn Omentielvo.

Feestelijke arrangementen
Door de lange, rijke historie van het terrein hebben vele Nederlanders een prettige herinnering aan een verblijf bij de Paasheuvel. Velen van zullen het feest dan ook willen meevieren, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Iedereen kan gebruik maken van een feestelijke dagarrangement inclusief entree, lunch en diner. Ook is er een weekendarrangement inclusief kamperen, entrees en een brunch. De jubileumprijs van beide arrangementen bedraagt 85 euro voor twéé personen! Wie meer wil weten over deze arrangementen en het jubileumprogramma in augustus kan informatie opvragen via het gratis telefoonnummer 0800 400 400 4 of de website http://www.85jaarpaasheuvel.nl/ raadplegen.

Vierhouten, 10 juli 2007

* * * * * * * *

E I N D E P E R S B E R I C H T

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht