Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 5 augustus 2007

Aangehouden wegens legitimatie

KAATSHEUVEL: De politie heeft vrijdagavond rond 20:10 uur bij winkelcentrum Hoofdpoort vier Poolse mannen (18, 20, 20, 47 jaar) aangehouden. De mannen konden zich niet legitimeren. De politie was op hen afgestapt na een overlast melding. De mannen stonden voor de ingang en dronken nogal wat alcoholische drank. Aangezien geen van de vier mannen een legitimatiebewijs bij zich had, werden ze meegenomen naar het bureau. De identiteitsbewijzen werden gehaald en bleken allen in orde. De mannen werden na betaling van een bekeuring van 50 euro weer op vrije voeten gesteld.

Vrouw twee maal aangehouden

SPRANG-CAPELLE / DONGEN: De politie heeft zaterdagmiddag rond 16:15 uur op de Veerweg een 38-jarige vrouw uit Raamsdonksveer aangehouden. De vrouw verkeerde ernstig onder invloed was van alcoholhoudende drank en liep op de rijbaan van de Veerweg liep. Ze klampte fietsers en automobilisten aan, met alle gevaren van dien. De vrouw was psychisch onwel, slike medicijnen en had flink wat alcohol genuttigd. Ze werd overgebracht naar het bureau in Dongen. Na overleg met een arts van de GGD werd besloten de vrouw na haar verhoor in vrijheid te stellen. Vlak nadat de vrouw het bureau had verlaten, kreeg zij ruzie met haar vriend. Ze rende daarop plotseling de Bolkensteeg over waar op dat moment net een auto aankwam. Die moest hard in de ankers om te voorkomen dat de vrouw werd aangereden. Hierop werd besloten de vrouw opnieuw aan te houden. Dit was rond 19:30 uur. Na verhoor werd de vrouw opnieuw vrijgelaten. Tegen haar word twee maal proces-verbaal opgemaakt.

Wildplasser drie bekeuringen rijker

MADE: De politie heeft zaterdagochtend rond 02:40 uur een 26-jarige inwoner van Made drie bekeuringen gegeven. Agenten constateerden dat de man in de Schoolstraat tegen de gevel van een woning had geplast. Toen naar zijn legitimatie werd gevraagd gaf hij aan deze niet bij zich te hebben. Op de vraag wat zijn personalia waren, gaf de man steeds verschillende antwoorden. Hiermee was de maat voor de agenten vol en ze namen de man mee naar het bureau. Na het vaststellen van zijn identiteit, kreeg de man zijn bekeuringen uitgereikt en kon hij weer vertrekken.

Wildplasser twee bekeuringen rijker

OOSTERHUOT: De politie heeft zondagochtend rond 00:30 uur een 21-jarige inwoner van Chaam aangehouden. Agenten constateerden dat de man in de Burgemeester Elkhuizenlaan tegen een tegen een bushokje had geplast. Toen naar zijn legitimatie werd gevraagd gaf hij aan deze niet bij zich te hebben. Na het vaststellen van zijn identiteit, kreeg de man twee bekeuringen uitgereikt en werd hij in de loop van de zondag in vrijheid gesteld.

Aangehouden na belediging

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagochtend rond 03:30 uur in de Basiliekstraat een 18-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man was aan net stappen met vrienden in het centrum van Oosterhout en daagde meerdere keren de politie uit. Nadat hij wederom een agent had beledigd, werd hij na een korte achtervolging aangehouden. Na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie controleert het verkeer

LOON OP ZAND: De politie heeft zaterdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Midden-Brabantweg. 845 automobilisten passeerden de controlepost. 648 van hen deden dat te snel. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 162 km/u. Op dat traject mag 100 km/u worden gereden.

Auteur: Manfredi Mauro