Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Tilburg

TILBURG, 5 augustus 2007

Aanvulling van bericht gepubliceerd op 040708
Vier jongens aangehouden wegens poging beroving

TILBURG: De politie heeft de daders aangehouden van een poging tot beroving dinsdagavond op de Heyhoefdreef, nabij de skatebaan. Twee meisjes (15, 13) werden toen door een viertal jongens aangesproken. Een van de jongens eiste dat de meisjes hun geld en mobieltje moesten geven. Om zijn eis kracht bij te zetten, bedreigde hij hen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uiteindelijk zijn de knapen zonder buit weggegaan. De stelde een onderzoek in. Vrijdagmiddag rond 14:30 uur werd een van de jongens, 14 jaar uit Amersfoort, op het Kamerikpad herkend door de politie, die aansloeg op zijn signalement dat door de slachtoffers was gegeven. De jongen bekende het feit. Hij verklaarde dat het vuurwapen een balletjespistool was en dat de bedreiging bedoeld was als grap. Tegen 17:30 uur werd ook een 14-jarige jongen uit Amsterdam, een 12-jarige Tilburgse jongen en een 16-jarige jongen uit Tilburg aangehouden. Zij zouden mogelijk ook bij de bedreiging aanwezig zijn geweest. De jongens zijn in overleg met de officier van justitie in verzekering gesteld. In de loop van het weekend zijn de jongens op overgedragen aan hun ouders. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na rijden onder invloed

GOIRLE: De politie heeft zondagochtend rond 03:15 uur op de Tilburgseweg een 25-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie trof de man hangend uit het raam, achter het stuur van zijn auto. De auto stond in de berm. Toen agenten de man aanspraken, bleek de bestuurder erg dronken te zijn. Een test wees op een waarde van 635 ug/l, waar maximaal 220 ug/l is toegestaan. Omdat bij een waarde van 570 ug/l en hoger het rijbewijs in beslag wordt genomen, kon de verdachte zijn roze document eveneens inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld.

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond rond 23:15 uur op de Kempenbaan een 61-jarige Tilburgse automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. Een agent reed in zijn privétijd achter de man en zag dat deze over de weg slingerde en een gevaar vormde voor overige verkeersdeelnemers. Bij een stoplicht hield hij de automobilist aan. Een test wees op een waarde van 835 ug/l. De man kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Na verhoor kon de man weer vertrekken.

Aangehouden na inbraak

TILBURG: De politie heeft zondagochtend rond 04:45 uur op de Ringbaan West een 25-jarige Tilburger aangehouden wegens diefstal. Opmerkelijk was dat de man zichzelf aangaf. Agenten reden naar de man toe en hoorden hem verklaren dat hij eerder die nacht een flatscreen zou hebben gestolen uit een studentenhuis aan de Arent van Gravensandestraat. Hij zou de tv ook meteen weer hebben verkocht. Kennelijk had de man spijt gekregen van zijn daad en was hij zichzelf komen melden. Hij had dit gedaan bij het hoofdbureau van de politie aan de Ringbaan West. Dit bureau kent echter geen publieke baliefunctie, maar wel een cellencomplex van de politie. De man was dus gauw op zijn plek. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aangehouden op verdenking diefstal auto

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond rond 18:30 uur twee Tilburgse mannen (36, 43) aangehouden wegens diefstal van een auto. De twee werden op last van de officier van justitie in hun respectievelijke woningen buiten heterdaad aangehouden. Dit gebeurde omdat de twee ervan worden verdacht rond zaterdagochtend 01:15 uur de auto van een bekende van hun te hebben gestolen. De auto stond in de Clarastraat. De politie onderzoekt de zaak nog. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Aangehouden wegens huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond rond 19:30 uur een 19-jarige Tilburger aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht in zijn woning in het centrum van Tilburg een familielid te hebben geslagen. De man is overgebracht naar het bureau voor verhoor. Het familielid heeft aangifte gedaan van mishandeling. De politie onderzoekt de zaak nog.

Hardrijder rijdt rijbewijs kwijt

TILBURG: Vrijdagavond rond 18:40 uur reed een 29-jarige inwoner uit Tilburg met een (gecorrigeerde) snelheid van 127 km/uur over de Midden-Brabantweg te Tilburg, op het gedeelte waar een maximum snelheid geldt van 70 km/uur. Dit werd geconstateerd door een agent van het Verkeershandhavingsteam van de politie. De Tilburger kon meteen zijn rijbewijs inleveren. Behalve dat zijn rijbewijs werd ingevorderd zal er tegen hem proces-verbaal worden opgemaakt vanwege de snelheidsoverschrijding van 57 km/uur.

Gestolen auto uit kanaal getakeld

TILBURG: Zondagochtend rond 09:15 uur voer een boot van Rijkswaterstaat over het kanaal, langs de Lovense Kanaaldijk. Plotseling reed het schip over iets heen. De schipper markeerde het gebied en liet de brandweer komen. Duikers constateerden dat het een auto betrof en dat er niemand in zat. De wagen werd getakeld. Het bleek ford escort te zijn, die bij de politie als gestolen stond geregistreerd. De wagen was in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen van het Fokkerhof. De politie zal de eigenaar op de hoogte stellen.

Aanhouding tijdens stapweekend

TILBURG: In het uitgaanscentrum is het dit weekend rustig gebleven. De sfeer was goed, ook al waren er veel mensen aan het stappen. Vrijdagnacht verrichte de politie 1 aanhouding. Dit was wegens verstoring van de openbare orde. Zaterdagnacht werden zes stappers aangehouden: drie wegens verstoring van de openbare orde en twee personen wegens overlast van hun dronkenschap. Een 25-jarige man uit Rijen werd rond 05:15 uur aangehouden op de Heuvel wegens verboden wapen bezit. De man was even daarvoor betrokken geweest bij een opstootje in een cafe. Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde de man het mes snel weg te stoppen. Dit werd echter gezien door een agent. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Na verhoor kon hij weer vertrekken.

Auteur: Manfredi Mauro