Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Renger raakt topklassering kwijt

ZOLDER, 05 AUGUSTUS 2007 - Op het zonovergoten circuit van Zolder (België) vond vandaag de Masters of Formula 3 plaats. Dit evenement van wereldfaam is vergelijkbaar met een klassieker als Wimbledon. Renger van der Zande was dit weekend in goed gezelschap. Samen met de 36 snelste F3 rijders ter wereld streed Renger om het eremetaal. Samen met zijn Prema Powerteam finishte Renger de 28 ronden tellende race als vijfde.

Na afloop van de wedstrijd kreeg Renger van de wedstrijdleiding echter een tijdstraf van 10 seconden opgelegd. In de laatste ronde waren namelijk zowel Yelmer Buurman als hijzelf de dupe van een vreemde uitwijkactie van een achterblijver. Beide rijders raakten van de baan, maar Renger wist zijn voordeel hiermee te doen. De KNAF-stewards beoordeelden Renger's manoeuvre als een vermijdbaar ongeluk. Beide rijders waren het er zelf unaniem over eens dat dit juist een 'normaal' race-incident was. Een typisch staaltje van bedenkelijke jurering dus die Renger terugwierp naar de negende plaats.

De start van de race was een lastige. Doordat polesitter Romain Grosjean stil viel bij het doven van de lichten, werd de complete linker startrij geblokkeerd. Renger viel hierdoor terug naar P8. Tijdens de race vocht hij zich terug naar de vijfde plek. Ook klokte hij en passant de tweede snelste rondetijd. Eens te meer het bewijs dat Renger de top van de autosportladder met rasse schreden aan het beklimmen is.

RENGER VAN DER ZANDE: "Dit was een topweekend. Ik ben apetrots dat ik dit tijdens de voornaamste race van het jaar bereikt heb. In de kwalificatie ben ik heel diep gegaan. Ook in de race was het aanpoten. De beslissing van de sportcommissarissen neem ik voor lief. In elke sport bestaat dubieuze jurering. Toch hou ik een onwijs goed gevoel over aan dit weekend!"

ANGELO ROSIN, teameigenaar: "Dit weekend zijn we als team weer bevestigd in onze keuze voor Renger. Prema Power heeft de afgelopen jaren veel coureurs gehad, maar met Renger vormen we dit jaar echt een prima team. De Masters of F3 is hier weer een voorbeeld van. Samen zijn we tot grootse prestaties in staat."

UITSLAG MASTERS OF F3 ZOLDER:

01. Nico Hülkenberg (GER), ASM Formule 3, 28 ronden, 40:45.974
02. Yann Clairay (FRA), Signature Plus, + 06.690s
03. Jean Karl Vernay (FRA), Signature Plus, + 07.385s 09. RENGER VAN DER ZANDE (NED), PREMA POWERTEAM, + 19.680s

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com; +31 621 541 564)