Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Datum: 26 juli 2007
Betreft: 4e NK Beach Hockey Scheveningen

Nederlands Kampioenschap Beach Hockey in Scheveningen

In het weekend van 5 en 6 augustus wordt voor de vierde maal in het Beachsport Stadion in Scheveningen gestreden om het Nederlands Kampioenschap Beach Hockey. Hockeyteams uit heel Nederland hebben zich via voorrondes kunnen plaatsen voor deze grote finale op zondag 5 augustus.

Vanaf 12.00 uur zullen de 24 finaleteams in poules strijden om een plek in de finale van het 4e officiële NK Beach Hockey. Aan dit kampioenschap nemen vele toppers uit de Nederlandse hockeysport deel. De finale teams, waaronder Kampong, Victoria, Amsterdam en HDS zullen strijden om de Reep Trophy die aan dit kampioenschap is verbonden. Tussen de wedstrijden door zal het entertainment door een Caribische sambaband worden verzorgd. Oud-international en medeorganisator Floris Jan Bovelander zal de wedstrijden van commentaar voorzien en de prijzen uitreiken aan de nieuwe kampioenen.

Deze nieuwe spectaculaire vorm van hockey is in 2004 ontstaan op het Scheveningse strand, tijdens deze wereldprimeur deden 13 teams mee en was het eerste NK Beach Hockey een feit. Ook dit jaar is zowel het aantal Beach Hockeyers als het aantal toernooien weer flink gestegen. Op dit moment zijn er tegen de 3.000 Beach Hockeyers actief in Nederland.

Zaterdag voorafgaand aan de finaledag zal het eerste Nederlands Jeugd Kampioenschap gespeeld worden. Aan dit aparte kampioenschap nemen meer dan 150 jeugdige hockeyers tussen de 12 en 16 jaar deel. Daarnaast zal de laatste voorronde voor het Senioren NK gespeeld worden. De winnaars van dit toernooi mogen ook de volgende dag aantreden in het Beachsport Stadion van Scheveningen.

Beide toernooien starten zaterdag om 12.00 uur en de finales zullen rond 17.30 uur plaatsvinden. De toegang is gratis.

//////////////////////////////////////////EINDE
PERSBERICHT///////////////////////////////////////////

Meer informatie en beeldmateriaal:
Beach Hockey Nederland
Verspronckweg 63c
2023 BB Haarlem

Tessa de Bree
Telefoon: 023-5267345
Mobile: 06-11303318
Email: info@beachhockey.nl