Politie Limburg-Zuid

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Renske Hamming
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 5 augustus 2007
Opmerkingen ( geen

Gulpen-Wittem; zware aanrijding met letsel

Bij een aanrijding tussen een auto en drie fietsers op de Reijmerstokkerdorpstraat in Gulpen zijn vijf personen gewond geraakt waarvan een zeer ernstig. Het ongeluk is in de nacht van zaterdag op zondag, rond 23:10 uur gebeurd. De 19-jarige automobilist, afkomstig uit Wijlre, reed over de genoemde straat in de richting van Euverem. Op dezelfde straat reden drie fietsers in de richting van Reijmerstok. De 19-jarige man verloor de macht over het stuur en kwam in botsing met de fietsers. Hierbij sloeg de auto over de kop. Een van de fietsers, een 18-jarige man uit Gulpen raakte hierbij zeer ernstig gewond. Een 17-jarige vrouw uit Gulpen raakte zwaar gewond. De derde fietser, een 17- jarige man uit Gulpen raakte licht gewond. Naast de bestuurder zat een 18-jarige man uit Wijlre. Zijn letsel is onbekend, de bestuurder is lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.
Er was geen sprake van alcoholgebruik door de bestuurder. Mogelijk is een hoge snelheid oorzaak geweest van de aanrijding. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Landgraaf; man zwaar gewond na val van ladder

Een 58-jarige man uit Landgraaf is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt toen hij tijdens snoeiwerkzaamheden aan een boom van een ladder viel. Dit gebeurde op de Pr. Bernardstraat in Landgraaf.
Een buurtbewoner hoorde gerammel aan een ijzeren hekwerk van een bedrijf tegenover hem. Omdat daar in het weekend geen mensen komen ging hij voor de zekerheid kijken. Hij trof het slachtoffer zwaargewond aan en belde direct 112. Een toevallig passerende EHBO-er heeft eerste hulp verleend tot de Duitse trauma-heli ter plaatse was. De man is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Sittard-Geleen; Vrouw mishandeld

Zaterdagmiddag rond 13:15 uur is een 34-jarige vrouw aangehouden die ervan wordt verdacht een 42-jarige vrouw met een mes in haar arm te hebben gestoken tijdens een ruzie. Dit gebeurde in de woning van de verdachte, aan de Flemminghof in Sittard. Het slachtoffer was zelf naar het ziekenhuis gegaan en kon na behandeling weer naar huis. De politie heeft de 34-jarige verdachte aangehouden. Zij is in verzekering gesteld. Vermoedelijk is een langer lopend conflict oorzaak van de mishandeling.

Maastricht; straatrover wil tas, telefoon én fiets

Een 19-jarige Heerlense die afgelopen nacht onder bedreiging werd beroofd, raakte niet alleen haar portemonnee en tas kwijt, maar moest ook haar fiets afstaan aan de berover. De vrouw fietste rond 03:30 uur in de fietstunnel bij de Akerstraat toen een man de tunnel in kwam gelopen. Hij dwong haar tot stoppen en greep haar tas vast. Ook de telefoon, die ze nog in de handen had, moest het slachtoffer afgeven. Daarna pakte de man de fiets van de vrouw af en fietste weg.

Maastricht; hond dood na achterlaten in auto

Zaterdagmiddag is een hond dood in een auto aangetroffen op de Avenue Ceramique in Maastricht. Het dier had de hitte niet overleefd. De Franse baasjes werden aangehouden toen zij bij hun auto terugkwamen.
Na het betalen van een boete van E 500,- per persoon werden zij weer in vrijheid gesteld. De 23-jarige vrouw en 28-jarige man zijn met hond teruggereden naar Frankrijk.

Maastricht; Franse graffitispuiters aangehouden

Twee Fransen wilden de stad Maastricht 'welkom' heten door een stuk graffiti te spuiten op de kademuur van de Wilhelminabrug naar de Van Hasseltkade/Maasboulevard in Maastricht. Dit werd echter niet gewaardeerd en een oplettende getuige waarschuwde de politie. Zij kon de twee even later aanhouden.
De twee 20-jarige Fransen waren met drie vrienden de stad ingegaan. Bij de aanhouding hadden zij diverse graffitispullen bij zich. De graffiti bestond uit diverse tekens en Franse teksten. Na verhoor zijn de verdachten heengezonden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

.


---- --