Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 augustus 2007

Nancy Hanterink: 053-4555588

Getuigenoproep diefstal auto

Haaksbergen

Op vrijdag 3 augustus is er aan de Dr. Prinsstraat in Haaksbergen een auto gestolen. De politie zoekt getuigen.

Vanaf een parkeerplaats ter hoogte van een supermarkt aan de Dr. Prinsstraat in Haaksbergen is op vrijdag 3 augustus tussen 12.15 uur en 13.15 uur een auto gestolen. Het kenteken van de auto, een rode Honda Accord coupe, is 67-HL-PV.
Getuigen die de auto hebben zien rijden of meer informatie hebben over de diefstal kunnen contact opnemen met de Afdeling Haaksbergen van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
(07-101052)

Dronken man beledigt en bedreigt agenten

Hengelo

Een 45-jarige Enschedeër is op vrijdag 3 augustus aangehouden op de Drienerstraat in Hengelo voor openbare dronkenschap. Na zijn aanhouding beledigde en bedreigde hij agenten.

Op vrijdag 3 augustus kreeg de politie omstreeks 20.30 uur een melding dat er een groepje dronken personen in de Drienerstraat in Hengelo zou zitten en overlast zou veroorzaken. Ter plaatse spraken agenten het groepje aan en werd duidelijk dat ze ruzie hadden gehad en dit aan het bijleggen waren. Een van de personen, een 45-jarige Enschedeër, gedroeg zich recalcitrant tegen de agenten toen deze hem vertelden dat hij geen alcohol op de openbare weg mocht drinken. Toen hij dit toch deed werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.
Onderweg naar het bureau werd de Enschedeër steeds recalcitranter en beledigde en bedreigde hij de agenten.
De 45-jarige, die voorkomt op de lijst van veelplegers, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-101241)

Verdachte wonininbraak aangehouden

Bad Bentheim (D)/Oldenzaal

Op vrijdag 3 augustus is op het politiebureau in Oldenzaal een 31-jarige Roemeen uit Iasi (R) aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal uit een woning aan de Titus Brandsmastraat Oldenzaal in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli.

Op donderdag 26 juli controleerde de Duitse Politie in de internationale trein Oldenzaal - Bad Bentheim op het station van Bad Bentheim een Roemeense Man. De man kon geen identiteitspapieren tonen en werd ter controle meegenomen naar het politiebureau in Bad Bentheim. Wel had de Roemeen een tas met daarin een laptop bij zich en een horloge. Bij nader onderzoek door de Duitse agenten bleek dat de laptop en het horloge van diefstal in Nederland afkomstig waren. De laptop en het horloge waren in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 juli gestolen uit een woning aan de Titus Brandsmastraat in Oldenzaal.
In overleg met de Officier van Justitie werd tegen de Roemeen, een 31-jarige inwoner uit Iasi (R), een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd om hem in Nederland te kunnen vervolgen. Nadat hij door de Duitse Politie naar Nederland werd overgebracht is de 31-jarige op vrijdag 3 augustus omstreeks 11.30 uur op het politiebureau in Oldenzaal aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-097803)

Automobilisten moeten rijbewijs inleveren

Enschede

Een 24-jarige automobilist uit Enschede is op zaterdag 4 augustus om 04.30 uur aangehouden nadat hij op de Oude Markt in Enschede onder invloed reed. Hij blies 1,5 promille op de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
(07-101364)

Oldenzaal

Een 21-jarige Oldenzaler is op zaterdag 4 augustus om 00.30 uur op de Irisstraat in Oldenzaal aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist, een beginnend bestuurder, blies 1,32 promille op de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.
(07-101306)

Oldenzaal

Een 53-jarige automobilist uit Oldenzaal is op zaterdag 4 augustus om 04.00 uur op de Prins Hendrikstraat in Oldenzaal betrapt op het rijden onder invloed. De man wilde niet meewerken aan de ademanalyse. Het rijbewijs van de Oldenzaler werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
(07-101359)

Enschede

Een 38-jarige automobilist uit Enschede is op zondag 5 augustus om 04.35 uur aangehouden op de Lage Bothofstraat in Enschede vanwege het rijden onder invloed. Op de ademanalyse blies de bestuurder 1,7 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.
(07-101669)

Almelo

Van een 44-jarige automobilist uit Almelo werd op zondag 5 augustus omstreeks 02.00 uur zijn rijbewijs ingevorderd na het rijden onder invloed op de Troelstralaan in Almelo. Hij blies 1,48 promille op de ademanalyse. Diezelfde nacht hield de politie hem omstreeks 04.00 uur wederom aan omdat hij toch reed ondanks dat zijn rijbewijs was ingevorderd en hij een rijverbod had. Deze keer weigerde de 44-jarige mee te werken aan de ademanalyse. De bestuurder werd opgesloten en de politie heeft de zaak in behandeling.
(07-101635/07-101678)

Agressieve man bedreigt en beledigt agenten

Oldenzaal

Een 33-jarige Oldenzaler is op zaterdag 4 augustus aan het Nardusboer in Oldenzaal aangehouden wegens vernieling en het bedreigen en beledigen van agenten.

Op zaterdag 4 augustus kreeg de politie omstreeks 02.00 uur een melding dat er bij een woning aan het Nardusboer in Oldenzaal een ruzie gaande zou zijn. Ter plaatse troffen agenten twee mannen aan die een woordenwisseling hadden. Een van de mannen, een 33-jarige Oldenzaler wilde zijn hond ophalen maar kreeg hier ruzie over en trapte daarom tegen een schuttingdeur en voordeur aan. De twee mannen werden gescheiden maar de 33-jarige bleef agressief tegenover de politie. Op een gegeven moment nam hij een dreigende houding tegenover de politie aan en gooide meerdere malen zijn fiets tegen een in de straat geparkeerde auto aan.
De 33-jarige werd ter zake vernieling aangehouden en meegenomen naar het bureau. In de dienstauto en op het politiebureau was de man zeer agressief en beledigde en bedreigde hij agenten. De Oldenzaler is opgesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-101338)

Bejaarde fietser zwaar gewond bij aanrijding

Enschede

Een 86-jarige fietser uit Enschede is op vrijdag 3 augustus zwaar gewond geraakt bij een aanrijding met een 43-jarige automobilist op de Lonnekerweg in Enschede.

Op vrijdag 3 augustus reed een 43-jarige automobilist omstreeks 16.00 uur op de Lonnekerweg in Enschede uit de richting van de Slaghekkeweg. Op een gegeven moment haalde hij een, voor hem in dezelfde richting gaande, fietser in. Een aantal meters voor deze fietser fietste een 86-jarige man uit Enschede. Deze 86-jarige fietser wilde linksaf slaan op de Lonnekerweg toen hij werd aangereden door de 43-jarige automobilist die nog met zijn inhaalmanoeuvre bezig was. De bejaarde fietser kwam op de motorkap terecht en belandde, toen de auto tot stilstand kwam, in de berm. De fietser raakte hierbij zwaar gewond en moest naar het ziekenhuis in Enschede gebracht worden waar hij is opgenomen.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.
(07-101165)

Politie houdt twee verdachten buiten heterdaad aan

Enschede

Op vrijdag 4 augustus heeft de politie aan de Nijverheidsstraat in Enschede twee 29-jarige mannen uit Enschede aangehouden. Zij worden verdacht van een poging tot inbraak in een pand aan de Richtersweg in Enschede diezelfde dag.

Op vrijdag 4 augustus kreeg de politie omstreeks 08.00 uur een melding dat er een poging tot inbraak was gedaan in een pand aan de Richtersweg in Enschede. Van de daders, en de auto waarin ze waren weggereden, was een signalement bekend.
Op diezelfde dag trof de politie omstreeks 11.00 uur de auto aan met daarin twee mannen, die voldeden aan het signalement, op een parkeerplaats aan de Pijpenstraat in Enschede. Nadat het tweetal wegreed konden agenten de auto even later op de Nijverheidsstraat stoppen. De mannen, twee 29-jarigen uit Enschede werden in overleg met de Officier van Justitie buiten heterdaad aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak. De Enschedeërs zijn opgesloten en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-101391)

Brand in woning

Hengelo

In een woning aan de Achterhoekse Molenweg in Hengelo heeft er op zondag 5 augustus een brand gewoed.

Op zondag 5 augustus kreeg de politie omstreeks 00.30 uur een melding dat er in een woning aan de Achterhoekse Molenweg in Hengelo een brand zou woeden. Ter plaatse zagen agenten dat de hal en een gedeelte van de trap naar de eerste verdieping in brand stonden. Het vuur kon door de agenten snel geblust worden en Salvage werd ingeschakeld. De bewoners waren op het moment van de brand niet thuis. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
(07-101636)

---- --