Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Doetinchem - Veroorzaker overlast aangehouden             |
De politie heeft zaterdag 4 augustus een 39-jarige man uit Doetinchem aangehouden in verband met openbare dronkenschap en bedreiging en mishandeling van een 43-jarige plaatsgenoot. De verdachte is in verband met het onderzoek ingesloten.

Agenten troffen de verdachte rond 17.15 uur op de Bizetlaan aan waar hij voor openbare dronkenschap werd aangehouden. Rond die tijd was bij de politie ook een melding over een vechtpartij aan de Beethovenlaan in Doetinchem binnengekomen. Een voorlopig onderzoek op de Beethovenlaan heeft uitgewezen dat het om dezelfde verdachte ging en dat hij zich daar eerder zeer agressief had gedragen en veel overlast had veroorzaakt. De verdachte werd door een plaatsgenoot op zijn gedrag aangesproken, wat resulteerde in een treffen tussen beiden. De 43-jarige man liep onder meer een bijtwond op en is voor behandeling naar de dokter geweest. Hij heeft aangifte gedaan en de politie gaat verder met het onderzoek.

|     |Zelhem - Alcoholgebruik resulteert in boete               |
Een 31-jarige automobilist uit Roemenië bleek zondag 5 augustus tijdens een controle op de Halseweg in Zelhem met te veel drank op aan het verkeer deel te nemen. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

De bestuurder werd door surveillerende agenten kort voor half vier 's ochtends op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat de man alcohol had gedronken, waarop hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees de ademanalysetest 0.8 promille uit. Omdat de man een niet-Nederlandse nationaliteit heeft, werd over de afhandeling van de zaak contact opgenomen met de Officier van Justitie. Deze heeft een boete van E400,- opgelegd. De bestuurder moest deze boete direct betalen en heeft dit ook gedaan.

Einde berichten


---


---


---

---- --