Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
|     |Apeldoorn - Twee keer met drank op                        |

Een 41-jarige bestuurder uit Deventer en een 54-jarige automobilist uit Veenendaal bleken in de nacht van zaterdag op zondag 5 augustus met drank op achter het stuur te zitten. Eerstgenoemde kon zijn rijbewijs inleveren, laatstgenoemde kreeg een boete.

De politie kreeg kort voor middernacht een melding van een bestuurder die meldde dat deze achter iemand aanreed die vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Korte tijd later zagen surveillerende agenten de verdachte bestuurder, een 41-jarige man uit Deventer, op de Deventerstraat in Apeldoorn rijden. Zij namen bij de man een blaastest af, waaruit bleek dat de man inderdaad had gedronken. Hij werd vervolgens aangehouden en op het politiebureau resulteerde de ademanalysetest in een promillage van 1.6. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd, omdat hij de toegestane norm van 0.5 promille ruimschoots heeft overtreden. Tegen de Deventenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Een 54-jarige automobilist uit Veenendaal werd rond 01.15 uur op de Gildenlaan door surveillerende agenten gecontroleerd en een blaastest op straat wees uit dat ook hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en op het politiebureau blies de man 1.0 promille. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.
|     |Klarenbeek - Onder invloed van alcohol                    |

Een 35-jarige automobilist uit Klarenbeek bleek zondag 5 augustus tijdens een controle op de Elsbosweg in Klarenbeek (gem. Apeldoorn) onder invloed van alcohol aan het verkeer deel te nemen. De man heeft een boete en een rijverbod gekregen.

Surveillerende agenten controleerden de man omstreeks 03.45 uur op het gebruik van alcohol. Een blaastest op straat bevestigde alcoholgebruik, waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees ademanalyse 1.2 promille uit.
|     |Apeldoorn - inbraak bij zwembad                           |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 augustus is er ingebroken bij zwembad Malkander aan de Dubbelbeek. De dieven gingen er met geld vandoor.

De inbraak werd zaterdagochtend ontdekt. De dieven hebben een gat in het dak gemaakt en kwamen zo in het kantoorgedeelte. Hier is een kluis geforceerd en de dieven hebben een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De politie onderzoekt de inbraak.
|     |Apeldoorn - duo verdacht van inbraak                      |

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een bedrijf aan de Vlijtseweg. Zondag 5 augustus werden twee Apeldoorners ( 24 en 25 jaar) voor dit feit aangehouden.

De politie kreeg zondagochtend omstreeks 06.40 uur van een beveiligingsmedewerker een melding dat er bij een bedrijf aan de Vlijtsewg in Apeldoorn werd ingebroken. Hij had de verdachten betrapt en die gingen er snel vandoor. De gearriveerde politie zag kans om een 25-jarige veelpleger direct aan te houden en na enig speurwerk werd elders in Apeldoorn een tweede verdachte aangehouden. Hij was er in een auto vandoor gegaan, waarvan de beveiligingsmedewerker het kenteken had genoteerd. In de auto werden enkele van diefstal afkomstige spullen aangetroffen en de politie zet het onderzoek voort. Bij het bedrijf waar ingebroken was, bleek een ruit vernield. Het is nog niet duidelijk wat er allemaal ontvreemd is.

Einde berichten
---

---

---

---- --