Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Nunspeet- motorrijder gewond bij aanrijding               |
Bij een aanrijding tussen een auto en een motor op de kruising Elspeterweg met de Staverdenseweg in Nunspeet is zaterdag 4 augustus een 24-jarige motorrijder uit Harderwijk gewond geraakt. Hij liep ondermeer een gebroken been op.

Een 83-jarige automobilist uit Zaanslag reed omstreeks 16.00 uur over de Staverdenseweg richting Vierhouten. Bij de kruising met de Elspeterweg verleende hij geen voorrang aan de van rechts uit de richting Elspeet komende motorrijder. Bij de aanrijding die volgde raakte de motorrijder ernstig gewond. Na te zijn gestabiliseerd werd hij per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hier bleek dat hij ondermeer een gebroken been had opgelopen. De verkeersongevallendienst onderzoekt of de motorrijder mogelijk te hard heeft gereden.

|     |Putten - illegale visser gezocht                          |
De politie stelt een onderzoek in naar een jongeman die het in Putten kennelijk op de vissen uit vijvers van plaatsgenoten heeft voorzien.

De jongeman werd zondagochtend 5 augustus omstreeks 01.40 uur op de Midden Engweg in Putten gesignaleerd. Hij had een mountainbike met daarachter een karretje bij zich. In het karretje stond een speciekuip met water. Kennelijk had hij het op de vissen uit een bij een woning gelegen vijvertje voorzien, want in de tuin werd een schepnet aangetroffen. Toen de jongeman zich door een getuige betrapt zag, ging hij er lopend vandoor. Als de jongeman verstandig is, meldt hij zich binnenkort aan het bureau, want er is een goed signalement met van hem bekend.

|     |Putten - Drank op, rijbewijs kwijt                        |
Een 52-jarige automobilist uit Putten heeft zaterdag 4 augustus zijn rijbewijs moeten inleveren, omdat hij tijdens een controle op de Oude Garderenseweg in Putten met te veel drank op achter het stuur bleek te zitten.

De man werd kort na half zeven 's avonds op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Agenten namen bij de man een blaastest af en deze wees alcoholgebruik uit. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar wees de ademanalysetest een promillage van 1.5 uit. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd, omdat hij de toegestane norm van 0.5 promille ruimschoots heeft overtreden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Oldebroek - Schuur in brand                               |
De politie stelt een onderzoek in naar de brand in een grote schuur aan de Stationsweg in Oldebroek en is op zoek naar tips en getuigen . De brand brak zaterdag 4 augustus uit en de brandweer bluste het vuur. te blussen.

De politie werd omstreeks 04.40 uur over de brand ingelicht en ging ter plaatse. Bij de komst van de agenten was de brandweer al met de bluswerkzaamheden bezig . Er was veel publieke belangstelling. Ook raakte een schutting door de brand beschadigd. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk en wordt onderzocht. De politie is overdag met een buurtonderzoek begonnen en is op zoek naar tips en getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de brand in verband kan worden gebracht. Mensen kunnen via 0900-8844 contact opnemen.

|     |Harderwijk -  lastige stapper                             |
De politie heeft zondag 5 augustus een 26-jarige inwoner uit Harderwijk op de Markt in Harderwijk aangehouden. De verdachte zocht ruzie en negeerde een aantal vorderingen door agenten om te stoppen en weg te gaan.

De politie kreeg kort voor middernacht een melding van een vechtpartij op de Markt waarbij ongeveer 20 personen waren betrokken. Ter plaatse bleek de vechtpartij te zijn gesust, maar de sfeer bleef wat broeierig. Korte tijd later zagen agenten dat een man ruzie begon te maken met een omstander. Hij negeerde een aantal vorderingen van agenten om te stoppen en weg te gaan, waarop hij werd aangehouden. De verdachte bleek onder invloed van alcohol en was tijdens de aanhouding en het overbrengen naar het politiebureau recalcitrant. Over de afhandeling van de zaak wordt contact opgenomen met de Officier van Justitie.

|     |Heerde - Politie onderzoekt vechtpartij                   |
De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij die zondag 5 augustus plaats vond op de Dorpsstraat in Heerde. In verband hiermee werd een 19-jarige jongeman uit Epe aangehouden.

Een en ander gebeurde kort na drie uur 's ochtends, waarna de politie werd ingelicht. Uit een eerste onderzoek is duidelijk geworden dat onder meer twee jongens uit Wezep en een jonge vrouw uit Wapenveld werden geslagen dan wel geschopt. De politie heeft de man uit Epe ter plaatse aangehouden en vervolgens naar het politiebureau overgebracht. Als gevolg van de aanhouding werd de situatie wat onrustig. Er werd assistentie van collega's ingeroepen, waarna de rust snel weerkeerde. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij en vraagt getuigen om zich via 0900-8844 te melden.

Einde berichten


---


---


---

---- --