Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Fietsster gewond bij aanrijding Doorwerth

Publicatiedatum: 5-8-2007 11:21:19

DOORWERTH - Een zestigjarige fietsster uit Heveadorp is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in Doorwerth. De vrouw is met traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval gebeurde omstreeks half vijf toen de vrouw over de Seelbeeckweg fietste, komende uit de richting van de Molenallee. Een 58-jarige automobilist uit Heveadorp kwam vanuit de Beeklaan en wilde linksaf de Oude Oosterbeekseweg inrijden. Vermoedelijk door de laagstaande zon, heeft de man de fietsster niet gezien waardoor een aanrijding ontstond. De Heveadorpse kwam op de motorkap en tegen de voorruit van de auto. Vervolgens kwam zij op de grond terecht. De vrouw is naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De automobilist liep een hoofdwond aan het ongeval op doordat de voorruit van zijn auto naar binnen was geslagen. Hij moest ook naar het ziekenhuis om zijn wond te laten hechten. De Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van het ongeval. De automobilist had geen alcohol gedronken. (07-120463)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Passagier motor gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 5-8-2007 11:21:03

EDE - Een 21-jarige man uit Ede is zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval in zijn woonplaats. De man zat achterop een motor die bestuurd werd door een 22-jarige plaatsgenoot. De twee reden omstreeks kwart over zeven bij het kruispunt Keesomstraat met de Einsteinstraat weg, in de richting van de Veenderweg. Bij groen licht zou de bestuurder volgens getuigen vermoedelijk met hoge snelheid zijn opgetrokken. Op een gegeven moment zou een auto die voor hen reed, bestuurd door een 25-jarige Edenaar, van rijstrook gewisseld zijn. De motorrijder kon niet meer op tijd remmen en reed achterop de auto. De bestuurder van de motor en zijn passagier kwamen ten val. De passagier, de 21-jarige Edenaar, raakte hierbij gewond. Hij is met vermoedelijk gebroken enkels en schouderletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 22-jarige motorrijder is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval. Zijn rijbewijs in ingevorderd. De Verkeersongevallenanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.
(07-120497)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vrouw verdacht van brandstichting

Publicatiedatum: 5-8-2007 11:20:35

LUNTEREN - Een 41-jarige vrouw uit Lunteren is maandagavond omstreeks acht uur door de politie in haar woonplaats aangehouden. Zij wordt er van verdacht haar woning aan de Lage Valkseweg, die zij verhuurde, in brand te hebben gestoken. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De brandweer heeft het vuur geblust. Agenten hebben de vrouw in verwarde toestand bij de woning aangetroffen. Zij verklaarde ter plaatse betrokken te zijn bij de brand. Hierop is zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zij is ingesloten. De vrouw zal nog worden gehoord. Het motief is nog onduidelijk. (07-120519)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fietser gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 5-8-2007 11:20:17

EDE - Een 24-jarige man uit Wageningen is zaterdagavond gewond geraakt toen hij op zijn fiets door een auto werd aangereden. De man fietste omstreeks half twaalf over de Loevestein, komende uit de richting van de Goudenstein. Op het kruispunt met de Kastelenlaan reed hij vermoedelijk door het rode verkeerslicht. Een 34-jarige automobilist uit Ede kwam vanaf de Kastelenlaan en reed bij groen licht de kruising op. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De 24-jarige is met diverse verwondingen aan zijn lichaam per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Bij hem is tevens een bloedproef afgenomen. De automobilist had niet gedronken. (07-120564)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen verdacht van vernieling

Publicatiedatum: 5-8-2007 11:20:03

GARDEREN - Een zeventienjarige jongen uit Putten is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie in Garderen aangehouden op verdenking van vernieling. Omstreeks kwart voor vier kwam een melding binnen dat de jongen een auto zou hebben vernield aan de Harderwijkerweg. Hierbij zou hij zich verwond hebben. Toen agenten ter plaatste kwamen, troffen zij de zeventienjarige aan met diverse verwondingen aan zijn hand. Volgens getuigen zou de jongen naast de auto ook nog een lamp hebben vernield. Hierop is hij aangehouden. De jongen gedroeg zich recalcitrant en verzette zich tijdens de aanhouding. Ook zou hij de agenten hebben bedreigd. De Puttenaar zit nog vast op het politiebureau voor verhoor. Door de eigenaar van de auto is aangifte gedaan.
(07-120658)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden op verdenking van vernieling
Publicatiedatum: 5-8-2007 11:19:49

EDE - Een 26-jarige man uit Ede is vrijdagavond in zijn woonplaats door de politie aangehouden op verdenking van vernieling. De man zou omstreeks acht uur de ruit van de woning van zijn even oude ex-vriendin uit Ede hebben vernield. De reden hiervoor zou een conflict zijn in de relatiesfeer. Toen de vrouw hem niet zou hebben willen binnen laten, zou hij de ruit met zijn vuist hebben ingeslagen. Hij raakte hierdoor gewond en is vervolgens naar het ziekenhuis gegaan om zijn verwondingen te laten behandelen. Gealarmeerde agenten hebben de Edenaar hier aangehouden. Hij zit nog vast voor nader onderzoek. Door de vrouw is aangifte gedaan.
(07-120115)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053