Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (04/05-08)

BERGEN OP ZOOM, 5 augustus 2007

Politie controleert op snelheid
DINTELOORD: Bij een snelheidscontrole op de Steenbergseweg zijn vrijdagavond 37 bestuurders tegen de lamp gelopen. De politie controleerde de 80 km weg omdat er de laatste tijd veel klachten waren binnengekomen. Alle bestuurders kunnen een bekeuring tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 109 km per uur.

20-jarige loopt tegen de lamp
NISPEN: Een 20-jarige inwoner van Nispen is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor vernieling. De man had even daarvoor een aantal ruiten vernield van de basisschool aan het Kerkplein. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
De school heeft aangifte gedaan van de vernieling die diezelfde nacht had plaatsgevonden. Een getuige had de verdachte zien gooien waarna hij de politie heeft gebeld.

Politie houdt man aan met grote hoeveelheid RVS
HOOGERHEIDE: Tijdens de surveillancedienst trof een patrouillerende politieauto een man aan naast een auto met een klapband. De man was op dat moment zijn band aan het wisselen. Bij controle van de auto bleek er in de auto een grote hoeveelheid RVS te liggen alsmede een grote tas met inbrekerswerktuigen. Gezien het tijdstip, 05.00 uur op zaterdagochtend en het feit dat de man niet kon aangeven waar hij het RVS vandaan had is de man aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen waar de hoeveelheid RVS vandaan komt.

Politie pakt achttal bestuurders onder invloed op
BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL eo.: De politie heeft dit weekend een achttal bestuurders opgepakt voor het rijden onder invloed. Vier bestuurders hadden zodanig veel gedronken dat zij hun rijbewijs in moesten leveren. Één persoon, een 34-jarige inwoonster van Bergen op Zoom had op de Noordsingel een tweetal aanrijding veroorzaakt en was hierna weggelopen zonder daarbij haar identiteit achter te laten. De politie was er op tijd bij waardoor die haar heeft aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval alsmede het rijden onder invloed. Een 51-jarige bestuurder uit Dordrecht kon zijn rijbewijs niet direct inleveren omdat hij deze niet bij zich had. Zijn auto moest daarom achterblijven op het bureau. Een drietal bestuurders blies onder de 570 ugl waardoor zij er met een proces-verbaal vanaf kwamen. Één persoon, een 26-jarige inwoner van Utrecht reed met een reeds verlopen Oekraïns rijbewijs. Hiervoor heeft hij ook een bekeuring gekregen.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

De straffen voor rijden onder invloed variëren van een boete tot gevangenisstraf. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt. De rechter kan naast de straf ook maatregel opleggen in de vorm van een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen of een verplichte cursus (Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer).

Politie houdt vrouw aan voor huisvredebreuk
BERGEN OP ZOOM: Een 23-jarige inwoonster van St. Willebrord is zaterdagavond door de politie aangehouden voor huisvredebreuk. De vrouw was de woning van een bekende van haar binnengegaan zonder dat deze haar daar toestemming voor had gegeven. Ook was zij al meerdere malen gesommeerd om weg te gaan. De ter plaatse gekomen politieagenten hebben haar hierop aangehouden. Na een goed gesprek op het politiebureau heeft zij haar weg vervolgd.

Brand gesticht in slooppand
OUD GASTEL: In een slooppand aan de Korte Dreef is zaterdagmiddag vermoedelijk brand gesticht. De brandweer rukte met groot materieel uit om de brand onder controle te krijgen. Dit is uiteindelijk gelukt. Een getuige meldde dat hij een tweetal jonge jongens had gezien die er mogelijk iets mee te maken hebben. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Nicolette Bovenhorst