Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (04/05-08)

BREDA, 5 augustus 2007

Getuige maakt filmopname van auto-inbraak
BREDA: Een getuige heeft vrijdagmiddag filmopname gemaakt van een auto-inbraak. Vrijdagavond leidde dit tot de aanhouding van een 39-jarige inwoner van Breda. De auto-inbraak vond vrijdagmiddag plaats op de Ceresstraat. Een getuige die toevallig zijn filmcamera in de aanslag had belde de politie en maakte direct opnamen waarop de dader duidelijk zichtbaar was. Na wat speurwerk kon de verdachte uiteindelijk vrijdagavond worden aangehouden. De politie heeft de beelden van de filmcamera gebruikt bij het onderzoek.De verdachte is inverzekering gesteld.

Vrouw mishandeld in de trein
BREDA: In de trein tussen Tilburg en Breda is vrijdagavond een vrouw geslagen door een voor haar onbekende man. De man sloeg de vrouw in het gezicht en spuugde op haar. De conducteur van de trein had het incident gezien en direct de politie gewaarschuwd. Bij het aankomen van de trein pakte de politie de 41-jarige verdachte op. De man is inverzekering gesteld.

Politie houdt man aan met harddrugs
BREDA: Een 25-jarige inwoner van Oudenbosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor het bezit van harddrugs. De politie controleerde de man op de Visserstraat en nam de drugs inbeslag. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is de man heengezonden.

Man aangehouden voor aanranding
BREDA: Een 41-jarige inwoner van Breda heeft zich in de nacht van vrijdag op zaterdag schuldig gemaakt aan aanranding. Het voorval had plaats in een horecagelegenheid op de Ginnekenweg. Een getuige had alles zien gebeuren. De politie heeft hierop een getuigenverklaring en een aangifte opgenomen. Op aanwijzing van een aantal mensen kon de politie de man uiteindelijk aanhouden. De man is na verhoor in de loop van zaterdagmiddag heengezonden. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt.

Gestolen auto teruggevonden
BREDA: Een woensdagavond gestolen auto is vrijdagmiddag teruggevonden aan het Hoogeind. Vermoedelijk had de eigenaresse de autosleutel op de auto laten zitten. Hierdoor was er ook geen braakschade ontstaan aan de auto. De auto is inmiddels terug naar de eigenaar.

Politie houdt verdachte van woninginbraak aan
BREDA: De politie heeft naar aanleiding van een signalement van verschillende getuigen een 16-jarige inwoner van Breda aangehouden. De jongen had zaterdagmiddag ingebroken in een woning aan de Zonnebekestraat. De hele woning was doorzocht en verschillende goederen werden meegenomen. Toen de politie ter plaatse kwam melden zich een tweetal getuigen. Zij vertelde dat hen iets was opgevallen, waarna de politie een onderzoek in heeft gesteld. Uiteindelijk kon zaterdagavond één van de twee verdachten worden aangehouden. Hij is inverzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede dader.

Politie houdt man aan na vordering
BREDA: Een 23-jarige inwoner van Breda is zaterdagavond aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De politie was al meerdere malen gebeld over een man die op straat door het lint ging. Nadat de politie de man twee keer had aangesproken en de man adviseerde om naar binnen te gaan om verdere escalatie te voorkomen dacht men het probleem verholpen te hebben. Toen de politie echter voor de derde keer terug moest komen en de man weigerde te luisteren is hij aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man is zondagochtend heengezonden.

Drukke uitgaansnachten
BREDA: Het uitgaansweekend in Breda was druk maar gezellig. Vrijdagnacht was er veel volk op de been maar bleef het erg rustig. Zaterdagnacht moest de politie regelmatig in actie komen om escalatie van opstootjes te voorkomen. Uiteindelijk zijn zaterdagnacht 8 aanhoudingen verricht. Vijf personen zijn aangehouden omdat zij de optredende politiemensen beledigde. Het ging hier om een 16, 17, 18 en 19-jarige inwoner van Breda en een 28-jarige inwoner van Dordrecht. Zij zijn allen gehoord en in de loop van de ochtend heengezonden. Een 18-jarige inwoner van Breda werd aangehouden voor belediging en bij fouillering trof de politie een negental ponypacks cocaïne aan in zijn onderbroek. Deze zijn inbeslaggenomen. Een 43-jarige inwoner van Breda bedreigde een politieman met woorden en werd aangehouden. De man was hevig onder invloed van alcohol. De man verzette zich hevig bij aanhouding. Twee politiemensen die bij de aanhouding betrokken waren liepen hierbij schaafwonden op. Zij hebben zich niet onder doktersbehandeling hoeven laten stellen. In totaal zijn 23 mensen bekeurd voor fout parkeren en wildplassen.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
ULVENHOUT: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 44-jarige inwoner van Ulvenhout aangehouden omdat hij zijn vrouw had mishandeld. Het echtpaar had ruzie gekregen, waarbij de man de vrouw meerdere keren had geslagen en getrapt. De zoon van het echtpaar heeft hierop de politie gebeld. Die heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau. De vrouw gaat aangifte doen.

Politie houdt Fransman aan met softdrugs
BREDA: Een 22-jarige Fransman is zaterdagavond door de politie aangehouden voor het bij zich hebben van softdrugs. Na weging bleek het te gaan om 10 gram hasj en 25 gram hennep. In overleg met justitie heeft de man een boete gekregen van 120 Euro. Na betaling kon de man weer naar huis zonder zijn drugs.

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren
BREDA: Het verkeershandhavingsteam van de Politie Midden & West Brabant heeft vrijdagavond een snelheidsduivel in de kraag gegrepen. Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg A16 reed de man vanuit de richting Breda nabij het knooppunt Princeville met 164 km per uur (een al gecorrigeerde snelheid door de politie gemeten) waar 100 km per uur is toegestaan. De man kon door een motorrijder van de politie tot stoppen worden gebracht. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren en kon zijn weg met de taxi vervolgen. Een proces-verbaal zal tegen de man worden opgemaakt. Justitie beslist of hij zijn rijbewijs terug zal krijgen.

Auteur: Nicolette Bovenhorst